vineri, 7 iulie 2023

Azi nu-mi sunt gândurile acasă...

... Și totuși nu m-am putut abține să nu trec un pic pe la „jurnalul” meu de pe blog. Doar așa, ca să mă aflu-n treabă. Pe lângă cuvintele din dexonline.ro, pe care le-am căutat dimineață, înainte să ies la „muncile” de prin grădină, aflu că azi e Ziua Mondială a Ciocolatei. Mmmm...

😋

Ciocolata este desertul preferat al multor persoane. Nu degeaba se spune că este cel mai iubit desert din lume. Acest desert magic a fost descoperit în anul 450 înainte de Hristos, în Mexic. De-a lungul timpului, ciocolata a evoluat în ceea ce cunoaștem astăzi ca fiind desertul perfect în orice moment al zilei. Cele mai comune tipuri de ciocolată sunt ciocolata neagră, ciocolata cu lapte și ciocolata albă. Acestora li se adaugă sute, poate chiar mii de varietati cu diverse creme, fructe, alune, jeleuri și chiar sare sau ardei iute.” Sursa: https://acasa.ro/dieta-nutritie-4/astazi-este-ziua-mondiala-a-ciocolatei-descopera-12-beneficii-uimitoare-ale-consumului-de-ciocolata-259171.html

😋
Ziua Mondială a Ciocolatei este aniversată la 7 iulie: această dată indică momentul introducerii în Europa, în 1550, a băuturii pe bază de cacao. Prima Zi Mondială a ciocolatei a fost celebrată în 2009. Ciocolata se prepară din semințele arborelui tropical Theobroma cacao. Arborele de cacao este cultivat de cel puțin trei milenii, informează Agerpres.

(Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/nu-va-sfiiti-azi-va-puteti-rasfata-7-iulie-este-ziua-mondiala-a-ciocolatei-2415111)

Cuvântul aleatoriu:

SOLILÓCVIU, solilocvii, s. n. (Livr.) Monolog; operă scrisă sub formă de monolog. [Variantă: solilóc s. n.] – Din fr. soliloque. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei:

MEMBRANOFÓN, -Ă adj. (despre instrumente muzicale) care produce sunetele prin punerea în vibrație a unei membrane întinse. (< germ. Membranophon). Sursa: MDN '00 (2000). Cheia alegerii: S-a născut, în anul 1940, Sir Richard Starkey, cunoscut drept Ringo Starr, muzician britanic, bateristul celebrei trupe engleze The Beatles.

😊

Noaptea, într-un castel medieval englezesc. Unul dintre invitați aleargă confuz pe coridoarele întunecate și pustii. La un moment dat, se întâlnește cu o fantomă care-i spune cu o voce cavernoasă:

- Eu trăiesc aici de patru secole …

- Oh, ce minunat! Atunci sigur știți unde e WC-ul…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...