miercuri, 28 iunie 2023

Astăzi, niște gânduri de doi potronici

 

MOTTO: „La fiecare petrecere, sunt două categorii de oameni: cei care doresc să plece acasă și cei care nu doresc să plece acasă. Problema este că de obicei sunt căsătoriți unii cu ceilalți.” (Ann Landers)

 

Titlul zilei a fost completat de mine cu un alt substantiv, dar are același sens: unele gânduri ale mele sunt „de doi lei/bani”, adică ieftine, fără valoare. Citatul zilei este cel pus ca motto. I-am cerut lui Google să-mi dea exemple de citate comice, am căutat cuvinte și expresii prin dexonline.ro, sperând să fie cât de cât amuzante (culmea, chiar au fost!) și apoi am pornit la vânătoare de bancuri. Asta pentru că iar plouă, n-am chef de nimic și mi se pare că îmi merg toate cele pe dos. Dar nu, nu mă las învinsă. Cel puțin, nu încă... 

😉

Expresia zilei (vezi imaginea de mai sus): „La mintea cocoșului” - logic; evident, vădit; de la sine înțeles. (Sursa: Argou 2007).

😣
Cuvântul aleatoriu:
POTRONÍC, potronici, s.m. Monedă poloneză de argint, care a circulat în sec. XVII-XVIII și în Țările Române, mai ales în Moldova. Cf. pol. póltoraczny. Sursa: DEX '09 (2009).
😣
Cuvântul zilei:
INDIFERENTÍSM s.n. (Rar) Atitudine de nepăsare, de indiferență. Din fr. indifférentisme. Sursa: DEX'09. Cheia alegerii: În 1993 Andrei Șerban, director al Teatrului Național București, își prezintă demisia din această funcție, unul dintre motivele acestei decizii fiind indiferența factorilor de decizie față de cultură.

Glumele zilei:

😆

Discuție între doi iubiți:

- Scumpule, ce-ți place ție mai mult la mine?

- Sânii!

- Hm, mă refer la interior...

- Covorul din living.

😆

- Dă-ți jos bluza!

- Ok…

- Scoate-ți sutienul!

- Bine…

- Dă-ți jos fusta și bikinii!

- Hm, bine…

- Și asta să fie ultima dată când te mai îmbraci cu hainele mele, Vasile!

😆


- Domnule doctor, ce-mi sugerați pentru a pierde din greutate?

- Un pahar de apă cu trei zile înainte de mâncare!

😆
P. S.

1. © imaginea din dexonline - Ana-Maria Gălețeanu

2. Ann Landers a fost un pseudonim creat de editorialista de consiliere de la  ziarul Chicago Sun-Times, Ruth Crowley, în anul 1943 și preluat de Esther Pauline „Eppie” Lederer, în 1955. Timp de 56 de ani, rubrica de sfaturi Ask Ann Landers (Întreab-o pe Ann Lnders) a fost o caracteristică obișnuită în multe ziare din întreaga lume. Wikipedia (Engleză).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...