miercuri, 22 martie 2023

Trei gânduri cu floare la cheotoare

   

MOTTO: „Convingerile noastre în legătură cu ceea ce suntem și ceea ce am putea fi determină cu precizie ceea ce vom fi. Dacă credem în magie, vom trăi o viață magică.” (Anthony Robbins)

 

Pornind de la cuvântul aleatoriu, mi-a venit ideea de a pune acest titlu „cu rimă” și care, de fapt, chiar rimează cu cele trei gânduri pe care le-am ales azi. Primul gând a fost bucuros că am reușit să grădinăresc oleacă și azi (până m-a alungat în casă ploaia), al doilea gând este că aș avea nevoie de muuuuultă magie ca să pot ieși din starea mai mult decât tristuță pe care mi-o induc vremea și vremurile, iar al treilea gând este de fapt un murfism care-mi place mult: „Zâmbește, pentru ca oameni să se întrebe la ce te gândești. 

💭 „O boutonniere sau butonieră este un decor floral, de obicei o singură floare sau un boboc, purtat pe reverul unui smoching sau al jachetei de la costum.” Sursa: Wikipedia (Engleză)

Cuvântul aleatoriu:
CHEOTOÁRE, cheotori, s.f. 1. Mic ochi de ață, de șiret, de stofă, de piele pus la un obiect de îmbrăcăminte, prin care se petrece nasturele pentru a încheia obiectul. 2. Tăietura din partea stângă (sau dreaptă) a reverului unei haine (bărbătești); butonieră. 3. (Pop.) Loc unde se îmbină bârnele la colțurile caselor. [Pronunție: che-o-toa-re. Variantă: cheutoáre, chiotoáre s.f. ]Lat. *clautoria (<*clautus = clavutus). Sursa: DEX '09.

Cuvântul zilei:

ECLÁT s.n. Strălucire, izbucnire a luminii emise de un far sau de o geamandură luminoasă. (din fr. éclat). Sursa: MDN '00 (2000). Cheia alegerii: În anul 1832, a murit Goethe. Ultimele lui cuvinte, rostite pe patul de moarte, au rămas celebre: „Licht, mehr Licht!” (Lumină, mai multă lumină!)

Bancul zilei:

O secretară blondă, proaspăt angajată, e curtată de director. Acesta o întreabă:

- Domnișoară, vă supărați dacă vă cumpăr o cutie cu bomboane de ciocolată?

- Nu, domnule director!

A doua zi:

- Domnișoară, vă supărați dacă vă servesc cu o înghețată?

Și tot așa, timp de o săptămână. Blonda îi spune, exasperată:

- Domnule director, dacă continuăm tot așa, până o să vă culcați cu mine eu o să fac diabet...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...