joi, 16 martie 2023

Gânduri despre renunțare

 

Succesul nu este definitiv, eșecul nu este fatal: ceea ce contează este curajul de a merge înainte.” (Sir Winston Churchill)

 

Am renunțat la ideea-proiect de a scrie pe blog de două ori pe zi. Nu vreau să spun motivele. Am renunțat aproape și la mai scrie, în general. Dar știu că nu o să rezist. Astea se înscriu în lunga listă de renunțări din existența mea, dar nu am azi energia să mă „analizez” și nici să mă cert cu mine, așa că trec mai jos cuvintele din dexonline.ro și apoi cred că mă duc să trag un mic pui de somn, pentru că afară plouă și eu mă simt cam fără rost...

Cuvântul zilei:

NESTINGHERÍT, -Ă, nestingheriți, -te, adj. Care nu este stingherit; liber să acționeze în bune condiții. – Pref. ne- + stingherit. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Richard Stallman, fondatorul sistemului de operare GNU/Linux, împlinește 70 de ani.

Cuvântul aleatoriu (și câteva „rude” din familia lui):

(A) ÎMBROBODÍ, îmbrobodesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A(-și) acoperi capul cu o broboadă, cu o basma etc. ♦ Fig. A (se) acoperi ca într-un văl; a (se) învălui. 2. Tranz. Fig. (Fam.) A înșela, a minți pe cineva. – În + broboadă.

BROBOÁDĂ, broboade, s.f. Basma mare și groasă (de lână), purtată de femei pe cap sau pe umeri. – Cf. bg. podbradka.

ÎMBROBODÍT, -Ă, îmbrobodiți, -te, adj. (Despre oameni) 1. Cu capul acoperit cu o broboadă, cu o basma etc. 2. Fig. (Fam.) Amăgit, înșelat, păcălit. – V. îmbrobodi.

 Expresia zilei:

A trece ca gâsca prin apă înseamnă a face ceva fără a trage concluzii, fără a învăța din acest lucru.

Bancul zilei

Ghidul dintr-un muzeu prezintă o sculptură fără cap, fără brațe şi cu un singur picior, spunând:

- Sculptorul a intitulat această lucrare „Învingătorul”!

Unul dintre vizitatori:

- Sunt curios cum o fi arătând învinsul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...