duminică, 18 aprilie 2021

Gânduri siderate

 5 emoticoane folosite febril de bucureșteni la alegeri, imediat după  rezultat. Plus încă unul, bonus • B365  

Mi-am început ziua de azi într-un mod foarte „distractiv”: nu am fost atentă vreo două minute și cafeaua mea (pe care continui s-o beau făcută, tradițional, la ibric) a clocotit voioasă și apoi a plecat să zburde pe albul plitei de la aragaz. Mi-am zis în minte vreo câteva, apoi am spus pe șoptite: „Sunt calmă, totul e bine, e duminică, plouă, dar ce dacă, în casă e cald și bine, sunt calmă, o să fie o zi de „relaș” după o săptămână de munci, sunt aproximativ sănătoasă, mă voi ocupa cu lucruri care-mi fac bine la suflet, sunt calmăăăă”. Nu eram eu tocmai calmă, dar mi-au făcut bine cuvintele de îmbărbătare. Gândurile mele nu sunt siderate însă din cauza asta, ci sunt așa de vreo trei zile, de când am găsit un anunț (sau reclamă, cum vrem să-i zicem) care le-a produs întâi o surdă enervare, apoi o indignare îndreptățită (cred eu) și, în fine, starea de care vorbeam. Iată cum sună această reclamă, zărită de mine întâmplător pe un site de știri: „Jerry's pizza”, unde poți mânca un Chicken Pack, de 24 de lei, în care intră, citez, „5 Strips sau 6 Wings + 1 porție Wedges sau Rings + 1 Desert Cup”. Păi, mănânci astea dacă știi ce sunt. Eu una n-am înțeles, din prima, decât „pui”, „aripi” și „desert”. Și chiar n-aș da 24 de lei pe ceva ce nu știu cum se traduce în românește. Dar refuz și să mai traduc, cum refuz și să mai fiu „siderată” de ifosele astea ale celor ce au un „discurs” cu englezisme amestecate cu ghiotura printre frumoasele noastre cuvinte românești. Ca să-mi treacă enervarea, trec la un banc și închei brusc postarea de azi.

 

Un renumit chirurg plastician ia masa într-un restaurant select alături de un prieten. După vreo zece minute, în restaurant intră o domnișoară superbă. Se apropie de masa lor, îl sărută pe obraz pe chirurg şi-i spune:
– Dragul meu, m-ai transformat din rățușca cea urâtă într-o adevărată prințesă. Îţi mulțumesc din suflet.
După ce femeia părăsește localul, prietenul mirat îl întreabă pe chirurg cine e superba domnișoară.
– Ăăă, păi e mama!
– Oho, păi ai făcut o treabă grozavă. Arată de milioane.
După câteva minute în restaurant își face apariția o altă doamnă, mult mai frumoasă. Se apropie de masa lor, îl sărută pe chirurg şi-i spune:
– Iubitule, liftingul facial şi liposucţia au făcut minuni. M-ai făcut să arăt cu 20 de ani mai tânără. Nu știu dacă voi putea să-ţi mulțumesc vreodată!
După ce şi această doamnă a părăsit localul, chirurgul îi explică prietenului că doamna respectivă e fosta lui soție.
– Dumnezeule! Dar eşti foarte priceput! Arată ca un fotomodel!
Nici nu apucă să-și ducă fraza la bun sfârșit că ușile restaurantului se deschid şi o femeie superbă, mult mai grozavă decât precedentele, cu un corp ce părea a fi sculptat, se apropie cu pași repezi de masa lor. Toți ochii din local erau acum îndreptați spre acel înger de femeie. Dar, spre surprinderea tuturor, femeia perfectă îi dă o palmă chirurgului şi cu glasul ridicat îi zice:
– Ticălosule! Uite ce-ai făcut din corpul meu! Mi-ai distrus viața! Cariera! Sper c-o să sfârșești în iad!
Toată lumea rămâne extrem de mirată de atitudinea frumoasei doamne, iar chirurgul îi zice prietenului:
– Știi ce, hai să nu mai vorbim despre asta. Era tata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...