joi, 29 aprilie 2021

Gânduri ca niște farmazoane? Nțțț!


 Poveştile cu vrăjitoarele zburând pe cozi de mătură sunt adevărate! Numai  că vrăjitoarele se drogau... - Secretele lui Lovendal Cred că domniile voastre au înțeles de ce am folosit cuvântul acesta, ceva mai rar întâlnit în vorbirea de toate zilele, în titlul de azi: a fost cel pe care l-am găsit, la întâmplare (aleatoriu) pe dexonline.ro. Adică...

FARMAZÓN, -OÁNĂ, farmazoni, -oane, s. m. și f. (Pop.) Vrăjitor. ♦ Fig. Om șiret, viclean. – Din rus. farmazon. (Sursa: DEX '09-2009).

Dar gândurile mele, ca întotdeauna, nu sunt deloc asemenea unor farmazoane (sau „farmazoance”), chiar dacă le place să călătorească, uneori, pe tărâmuri de poveste. De fapt, am venit în mare grabă la blogul meu, căci mai am câte ceva de făcut, și am venit doar ca să-i schimb poza. Da, sunt Balanță, nu mă pot hotărî repede. Cuvântul zilei este:

MATRIMÓNIU, matrimonii, s. n. (Livr.) Căsătorie. – Din lat. matrimonium, it. matrimonio. Cheia alegerii: 10 ani de la căsătoria prințului William de Cambridge, fiul lui Charles și al Dianei, nepot al reginei Angliei Elisabeta a II-a, cu Catherine Middleton. 

Glumele de azi: 


Un polițist se adresează șoferului pe care-l oprise în trafic:

- Ați consumat băuturi alcoolice?

- Trei beri, două sticle de vin și un litru de vodcă.

- Suflați aici, vă rog!

- De ce, nu mă credeți?

((()))

- Alo, Ioane, hai la o bere la barul din colț.

- Păi, când te-am sunat eu acum o jumătate de oră ai zis că ai o durere îngrozitoare de cap!

- Aveam, dar acum a plecat la cumpărături...

((()))

Un însoțitor de zbor de la o cunoscută companie aeriană privea, într-o zi, un pasager cu multe bagaje cum încerca să le îndese în cutia de deasupra scaunului. În cele din urmă, l-a informat că va trebui să verifice dacă bagajele nu depășesc dimensiunile admise.

- Când zbor cu alte linii aeriene, a spus pasagerul iritat, nu am această problemă.

Însoțitorul de zbor a zâmbit și i-a răspuns:

- Când zburați cu alte linii aeriene, nici eu nu am această problemă...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...