luni, 12 aprilie 2021

De-a cufundișilea prin gânduri

 

MOTTO:
Oamenii nu sunt prizonierii destinului, ci mai degrabă prizonierii propriei minți.” (Franklin Delano Roosevelt)



Sunt obosită de nu mai pot, căci am pornit, încă de săptămâna trecută, să trebăluiesc voinicește prin grădină, iar astăzi mi-am bătut recordul meu personal de ore petrecute în mijlocul naturii. Și asta nu ca să mă plimb, cred că v-ați dat seama domniile voastre. Trebuie să fiu sinceră cu mine și să recunosc că fiecare an adăugat la vârsta-mi apasă mai greu pe umerii mei. De aici, pauzele mai dese. Deci, acum vreo jumătate de oră, așezându-mă în pat să-mi odihnesc un pic spinarea și picioarele, aproape că m-a luat somnul. „Nu, nu se poate, mi-am zis. Las' că am timp de dormit la noapte”. Așa că am venit, tâgâdâm-tâgâdâm, la blog. Voi scrie „cuvintele de luni” (între timp, am dat o fugă și pe Facebook și am pus acolo „poezia, bancul și citatul de luni”) și apoi, dacă mai găsesc vreo glumă nouă și bună, o atașez la sfârșit. Am băgat de seamă că sunt, în scrierile mele, repetitivă, monotonă, previzibilă și cu prea multe tabieturi, dar chiar nu-mi pasă!


Cuvântul aleatoriu:Cufundiș sn [At: DDRF / Pl: ~uri / E: cufunda + -iș] (Reg) 1 Adâncitură. 2 (Îlav) De-a ~ilea Cufundându-se.
Cuvântul zilei: CONCÚRGE, concúrg, vb. III. Intranz. (Înv.) 1. A se întâlni într-un punct, venind din mai multe direcții. 2. A contribui la înfăptuirea unei opere; a colabora. 3. A concura. – Din lat. concurrere (după curge). Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: În 1945, moare Franklin Roosevelt, al 32-lea președinte al Statelor Unite. A fost unul dintre principalii actori din cel de-al Doilea Război Mondial, renunțând astfel la izolaționismul tradițional al țării sale. 

Doamna celui de-al 32-lea președinte al Americii, Eleanor Roosevelt, pe care o admir dintotdeauna, și de la care am încercat să învăț cât mai multe, a spus, printre altele: „Prietenia cu tine însuți este de o importanță vitală, pentru că fără ea nu poți fi prieten cu nimeni din lume.” În ultima vreme, eu chiar am ajuns la „performanța” de a mă considera o prietenă destul de bună, dar multă vreme recunosc că nu prea m-am împăcat bine cu mine însămi...

BANCURI:

Un tip, din mașina oprită la stop, vorbește cu un amic la telefon:

- Măi, e așa o ceață afară, că la semafor stă un polițist și strigă culorile.

%%%

Două prietene, la o cafea:

- Ce-ai mai făcut?

- Dragă, să vezi, am vrut azi să gătesc urzici, și-am curățat atâtea încât nu-mi mai recunoaște telefonul amprenta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...