duminică, 21 februarie 2021

Gânduri cam zburdalnice

      Astăzi, gândul meu predominant, venind înspre blog, era să scriu cuvintele „de duminică” din dexonline.ro, și apoi să văd dacă găsesc pe „câmpiile” cele vaste ale Internetului vreun banc nou, căci le-am repetat ad nauseam pe cele vechi. Nu prea se mai glumește, oameni buni! Adică, eu nu mai găsesc glume de bun simț, simpatice, cu poante inteligente, căci din celelalte sunt cu duiumul. Dar, în drumul meu spre blog, am întâlnit, ca-n povești, un alt gând, adică ceva notat cu mult timp în urmă și găsit de mine pe aceleași „câmpii” de care vă vorbeam, mai precis, pe FB (unde, da, uneori găsesc și lucruri faine):

Ea a zis : „Spune-mi ceva frumos!”
El i-a răspuns: „(∂ + m) ψ = 0”
Aceasta este ecuația Dirac și este cea mai frumoasă dintre toate care există în fizică. Descrie fenomenul conexiunii cuantice, care spune așa: „Dacă două sisteme interacționează între ele pentru o anumită perioadă de timp și apoi se separă unul de altul, le putem descrie ca două sisteme diferite, dar ele există deja ca un sistem unic diferit. Ceea ce se întâmplă cu unul continuă să îl afecteze pe celălalt, chiar și la kilometri sau ani lumină distanță.” Aceasta este conexiunea cuantică sau cuplarea cuantică. Două particule care au fost conectate la un moment dat sunt pentru totdeauna conectate. În ciuda distanței dintre ele, chiar dacă se află la capetele opuse ale Universului, conexiunea dintre ele este instantanee. Același lucru se întâmplă între doi oameni atunci când sunt conectați prin ceva ce doar ființele vii  pot experimenta. Numim asta IUBIRE! (Via Ramona Marram/ Curiozități din Lume)

   Mi-am lăsat gândurile să zburde în voie și am căutat apoi o imagine veselă, haioasă. Și am dat de veverița asta, urmată de un text pentru îmbunătățirea pronunției literei V, care m-a amuzat copios:


Veverița Verlivrumvrița vrea să vadă vioara și violoncelul vestitului Vivaldi și valsează pe verze verzui și violete și vocalizează versuri variate pentru vremuri vremelnice. Vioara și violoncelul erau vârâte undeva unde nici vulturul vivace nu vedea și erau vegheate de vreo trei vulpi vulgare, vagaboande și vâslașe, care se văicăreau vuind, așa că Verlivrumvrița le-a vaccinat și vrajba învrăjbitelor vulpi vrăjmașe a fost vindecată.” (Sursa: https://www.dictie.ro/tag/veverita/)


    Acum, după ce am scris toate astea, STAREA mea este asta (ei, nu chiar așa de veselă, dar măcar am zâmbit oleacă):

.Exercițiu de dicție pentru sunetul „V”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...