duminică, 13 decembrie 2020

Gânduri ce se căznesc să mă facă să râd

 zambete06 - IMAGINI CU EMOTICOANE-IN SPECIAL ZAMBETE - GIULIASWEETY  

MOTTO: „Umorul e o forță. Nimic nu unește oamenii mai bine ca râsul.” (Lev Tolstoi) 

 

    Ei bine, mai ales în ultima vreme, mie îmi place să practic umorul (ca și scrisul, de altfel) în scop terapeutic. Că îmi împart medicamentul și cu ceilalți, păi, asta arată ce inimă largă am, nu? Și tare îmi doresc să întâlnesc cât mai multe persoane cărora să le zic, ca în poză: „Mă faci să râd!” Când nu le întâlnesc (mai ales acum, când nu prea ne mai vedem de aproape, iar la telefon am ajuns toți să ne dăm sfaturi anti-virus și să ne întrebăm de sănătate), atunci plec singură în căutare de surse de zâmbet. Ori îmi citesc horoscopul, ori caut glume decente și de bun gust (hm, sunt cam rare), ori recitesc cărți ce m-au amuzat, ori văd comedii etc. Azi, de exemplu, nici n-am căutat prea mult, pentru că, intercalată printre citate despre umor, am găsit reclama următoare, la care, bineînțeles, m-am hlizit vreo cinci minute, deși, vorba aceea, „aceste cuvinte mă doare”:
FOTOLII DE MASAJ PROFESIONALE - „Garantăm servicii pentru Clienți de Înaltă Calitate, pentru că totul este despre TINE”.

   Bun, iată cuvintele de azi:

Cuvântul aleatoriu:

ȘOLTÚZ, șoltuzi, s. m. Titlu dat în Evul Mediu în Moldova cârmuitorului unui oraș, care era ajutat în activitatea sa de un sfat format din 6-12 pârgari; persoană care avea acest titlu. – Din pol. szoltys. (Cuvânt pe care nu-l știam și care m-a dus cu gândul la: ȘOLTÍC, -Ă, șoltici, -ce, adj. (Reg.; adesea substantivat) Care recurge la escrocherii, la viclenii, la tertipuri. ♦ Ștrengar, șmecher, ghiduș, poznaș. – Din săs. scholtig. (Sursa: DEX '09-2009)

Cuvântul zilei:
NONPARÉIL s. n. Cel mai mic corp de literă având mărimea de șase puncte tipografice, folosit de obicei pentru tipărirea tabelelor, adnotațiilor etc. [Pr.: -reĭ. – Var.: nonparél s. n.] – Din fr. nonpareille. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Ziua Tipografilor în România.  (Nici cuvântul ăsta nu-l știam și nici că azi e Ziua Tipografilor... Î-hî, mai am multe de învățat).

    Și, la final, ca să nu mă dezmint, un banc publicat de Simona Tache în 21 decembrie 2016. Vechi, dar bun:

 

Trei femei (una logodită, una măritată și o amantă) stăteau de vorbă despre relațiile lor și au decis să-și surprindă partenerii. Când a venit seara, toate trei s-au echipat sexy, cu corsete de piele, pantofi cu tocuri cui și o mască pe ochi. În ziua următoare s-au întâlnit din nou. Tipa logodită a spus:

– Aseară, când logodnicul meu a ajuns acasă, m-a găsit îmbrăcată cu corsetul de piele, pantofii cu tocuri cui de 7 centimetri și masca. A fost impresionat extrem de plăcut și am făcut amor toată noaptea.

A venit apoi rândul amantei să povestească:

– Și la mine a fost incredibil! Ne-am întâlnit în biroul lui. Purtam corsetul de piele, tocuri cui foarte înalte, masca neagră și o pelerină. Am făcut sex nebunește, fără să scoatem o vorbă.

Apoi, a luat cuvântul și femeia căsătorită:

– Eu am trimis copiii la mama, m-am pregătit, mi-am pus corsetul de piele, pantofii cu tocuri cui și masca pe ochi. Soțul meu s-a întors de la lucru, și-a luat telecomanda și o bere din frigider, s-a așezat în fotoliu, s-a uitat la mine și a spus:

– Ia zi, Zorro, faci și tu ceva de mâncare?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...