luni, 7 decembrie 2020

GÂNDURI APROAPE HOMOCRONE

Cum depasim teama / nehotararea de a lua decizii – Psihoterapeut Bucuresti

Când ai de făcut o alegere și nu o faci, această nepronunțare este ea însăși o alegere.” (William James) 

 

    Da, m-am tot gândit, ieri și alaltăieri. Mi-am făcut listele cu „pro” și „contra”, am „balansat” între inimă și creier, și rezultatul a fost că nu m-am dus să votez. Acum mă simt înfiorător de vinovată. Deși... Însă mi-am promis, m-am jurat chiar, să votez conștiincioasă atunci când în România nu se vor mai lăfăi în scaunele Parlamentului 465 de inși (căci eu, și mulți alții ca mine, am cerut ca numărul lor să scadă, dar nu ne-a ascultat nimeni) și când Statul român nu va mai trimite în Parlamentul european tot felul de nulități, alese pe motive politice, nu valorice. 

    Deci, cuvintele de azi:

Cuvântul aleatoriu:

GROG,  groguri, s. n. 1. Băutură preparată din rom, coniac sau rachiu amestecat cu apă fierbinte îndulcită, și cu lămâie. 2. Porție dintr-o astfel de băutură. – Din fr., engl. grog. Sursa: DEX '09 (2009)

Cuvântul lunii (bine ales):

DEMAGOGÍE, demagogii, s. f. Înșelare a opiniei publice prin promisiuni mincinoase, discursuri bombastice etc., practicată de cineva pentru a-și crea popularitate; purtare de demagog. – Din fr. démagogie. Sursa: DEX '09 (2009) Cheia alegerii: Alegerile parlamentare...

Cuvântul zilei:
HOMOCRÓN, -Ă, homocroni, -e, adj. (Rar) Simultan, concomitent, sincronic. – Din fr. homochrone. Sursa: DEX '09 (2009)

Cheia alegerii: În anul 1965, Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Athenagoras I au revocat simultan excomunicarea mutuală care era valabilă de la Marea Schismă din 1054.

    Zic că azi am niște gânduri aproape homocrone pentru că, în timp ce scriu, mă gândesc că mi-e cam foame și că trebuie să închei cu un banc pe tema zilei:

 

La Parlament, se întâlnesc doi parlamentari pe hol. Unul zice către celălalt: 

- Ce e, ce s-a întâmplat, nici tu n-ai somn?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...