duminică, 4 octombrie 2020

Gânduri despre vreme, vremuri și... ursitoare


 

Fiind duminică și având mai mult timp liber, am tot „bramburit” pe Internet, ca să mă mai informez despre diverse (cărți, filme, flori, chiar și rețete), am ajuns inevitabil și pe Facebook, unde am văzut două anunțuri ce m-au făcut să râd momente în șir, nu atât pentru micile greșeli pe care le conțineau, ci pentru că erau unul după altul. Revin la ele după ce vă zic ce-am găsit despre „starea vremii”, căci și asta mă interesa:

Octombrie 2020. De obicei temperaturile în prima decadă a lunii octombrie sunt fi ușor mai crescute decât cele specifice dar există și posibile ploi aproape în fiecare zi în anumite regiuni. Temperaturile ridicate nu ne vor părăsi, așadar vom avea parte de o toamnă lungă. Vremea în România, în luna octombrie, se situează între bună și tolerabilă, cu mici variații de la o zonă la alta.

Noiembrie 2020. Potrivit prognozei ANM, și în prima parte a intervalului lunii noiembrie se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele specifice intervalului, la nivelul întregii țări. (Sursa: playtech.ro). 

Cred că e de bine. Toamnă lungă și frumoasă. Bun, să revin la anunțuri. Ele sunau așa: URSITOARE DELUX; PRUNE ANASPATH PENTRU ȚUICĂ. (Pauză ca să mai râd un pic...). Curioasă, m-am dus să mă „documentez” ce-i cu ursitoarele astea (ce inventivi sunt unii în a lua banii oamenilor, e ceva de speriat) și am găsit și versiunea DELUXE (tot legat). Hai să vedem ce-i cu ele. Citez:

Vă propunem un pachet ursitoare botez ieftine, destinat familiilor tinere, care nu dispun de un buget generos pentru organizarea botezului prințesei sau prințului lor. Timp de 20 de minute, actrițele noastre profesioniste vă vor oferi un spectacol live, cu text personalizat pentru bebeluș și familie și o coregrafie de poveste. După momentul intro-ului de prezentare, ursitoarele vor cuceri ringul de dans și inimile participanților, înveșmântate în rochii cu model unicat, dotate cu microfoane wireless și susținute de o coloană sonoră mirifică.” (Altă pauză de râs...)

Cât despre prunele „Anna Späth” bune pentru țuică, păi aici, no comment, căci nu mă pricep deloc în domeniul ăsta... Și acum, voi încheia cu a treia pauză de râs - un banc.

*

Luni dimineața. Ofițerul își așteaptă soldații să se-ntoarcă din permisie. Apare primul, bineînțeles, întârziat.

– Soldat, dă-mi un motiv bun! De ce-ai întârziat?

– Să vedeți, dom' căpitan, am pierdut autobuzul, am sărit într-un taxi, taxiul s-a stricat, am văzut o fermă, am cerut un cal, calul a crăpat de goană, l-am lăsat, am alergat vreo 15 kilometri și…  iată-mă, să trăiți!

Căpitanul, zâmbind în sinea lui:

– Bine, soldat. Treci la cazarmă!

Ceilalți opt care vin după el, exact aceeași poveste. Într-un final, apare și ultimul soldat și-ncepe să zică:

- Să vedeți, am pierdut autobuzul, am sărit într-un taxi…

Căpitanul:

– Daaa, știu, și taxiul s-a stricat…

– Nu, să trăiți, nu s-a stricat, dar erau altele stricate-n drum, și-o grămadă de cai morți, mi-a luat trei ore ca să-i ocolesc...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...