sâmbătă, 16 mai 2020

Gânduri care nu se pot relaxa

Mascatii rasului. Au rascolit o casa 4 ore. Apoi s-au prins ca au 

  În loc de MOTTO:

Vin mascații, stau sub bloc, cu camere, ca paparazzii
Bat la ușă, vor să îmi închidă frații
Plec cu papa-mobilul, ca Papa Francisc
Vin mascații, vin mascații.


(Versuri Marko Glass feat Bvcovia, Alex Jo Klaas Si Renvto - „Vin mascații”)

 

   Când am căutat pe Internet o poză mai semnificativă despre cât vom fi noi de mascați în „perioada de relaxare”, am dat de cei pe care-i vedeți, și care, știți și domniile voastre, sunt altfel de „mascați”. Am renunțat să mai caut un motto, pentru că, mai apoi, domnul Google mi-a dat, foarte amabil, și titlul unui cântec (de hip-hop, cred), care e în temă. Am rămas întâi bușbe (transcriere fonetică a franțuzismului pentru „gură căscată”). Ei bine, după ce mi-am revenit din uluială, căci nu am înțeles decât cuvântul „versuri” și titlul în sine, am citit versurile cântecului și am râs în sinea mea (și apoi chiar sonor), preț de vreo cinci minute. Nu știu cine-i Marko Glass, și nici nu m-am obosit să aflu căci, scuze, nu mă interesează deloc, dar oricum, la cât sunt de obosită și la cât mi-e sufletul de cernit, un pic de râs face bine, nu contează de unde vine sau dacă intenția textului a fost una umoristică. Așa că renunț la ce voiam să scriu azi, o să las pe mâine. Deși nu-i bine, căci așa zice înțelepciunea populară. Dacă vreți să vă distrați copios, căutați pe Youtube versurile cântecelului de care am făcut vorbire (și haz). Iată acum cuvintele din dexonline.ro.

 

CUVÂNTUL ALEATORIU:

Povârtit, ~ă a [At: PSALT. 117 / V: ~vor~ / Pl: ~iți, ~e / E: povârti] 1-2 (Reg; d. funii, sfori) Legat sau înfășurat în jurull unui par. 3 (Îvr; îf povorti) Înclinat. 4 (Mun) Trântit la pământ. Sursa: MDA2 (2010)
CUVÂNTUL LUNII:
RELAXÁRE, relaxări, s. f. 1. Faptul de a se relaxa; destindere, slăbire. „Bălcescu îl privește cu ochi strălucitori... căci violența lui e, în această creștere uimitoare, alternată cu clipe de relaxare.” CAMIL PETRESCU, O. II 619. „A fost o relaxare generală a spiritului de ordine și de autoritate.” REBREANU, R. II 240. 2. (Mec.) Scădere a tensiunilor mecanice dintr-un corp plastic fără ca să varieze deformația lui. Sursa: DLRLC (1955-1957)
Cheia alegerii: Pe 14 mai a fost ultima zi a stării de urgență.
CUVÂNTUL ZILEI:

BURZULUÍT, -Ă, burzuluiți, -te, adj. 1. Mânios, supărat, enervat. ♦ (Înv.) Revoltat, răsculat. 2. (Despre păr) Zbârlit. – V. burzului. Sursa: DEX '09 (2009)

Cheia alegerii: S-a născut, în anul 1905, actorul american Henry Fonda. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără și cel din filmul „Fructele mâniei”, rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

 

BANCURILE ZILEI:

Inscripție pe spatele tricoului unui motociclist: „Dacă vedeți asta, înseamnă că gagica mea a căzut de pe motocicletă!"


@@@
Un tip le spune prietenilor, într-un bar:

- Voi știți, măi, ce înseamnă să te întorci acasă la o femeie care îți dăruiește iubire, afecțiune, tandrețe? Înseamnă că ai greșit casa, asta înseamnă!


@@@
- Salut, bine că te-am întâlnit! Te rog, poți să-mi împrumuți 1.000 de lei?

- Îmi pare rău, dar n-am atâția bani la mine!

- Dar acasă?

- Acasă, toți sunt bine sănătoși, mulțumesc!

@@@

Ion și Gheo se întâlnesc în pădure. Gheo ducea în brațe un dihor viu. Ion îl întreabă, curios:

-Mă, Gheo, ce faci, mă, cu dihorul?

Gheo:

-Apăi, mă, la iarnă, când o fi frig, îl pun la picioare să-mi țină de cald.

Ion:

-Mă, Gheo, da` pute, mă!

Gheo:

-No, las, că s-o obișnui el...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...