duminică, 19 iunie 2022

Gânduri care vor să plece în Narnia

  

MOTTO: „Unele lucruri sunt iubite pentru că au valoare. Altele au valoare pentru că sunt iubite.” (C. S. Lewis)  

   

        Chiar aveam astăzi chef să evadez un pic din banala mea realitate de zi cu zi și, văzând un articol pe o pagină (sau site?) unde eu, bineînțeles, căutam cu totul altceva (adică, aici: https://paginadeseriale.ro/makari-misterele-siciliei-2021-serie-filme-diva/), aș zice că m-a interesat și am vrut să „evadez” acolo. Deci, am căutat pe Google (adică, da, am „gugălit”) ceva în legătură cu Makari. Am găsit zeci de anunțuri și oferte de cazare, situarea pe harta Siciliei și cam atât. Nu, nu mai plec, căci nu am destule informații. Păi, atunci să vedem ce-i cu serialul cu același nume, poate merită să-l văd cândva. Am căutat apoi niște imagini cu Makari (din care am și ales una), iar acum iată fragmentul din articolul scris de Alexandru Irimiea:

Makari: Misterele Siciliei (Màkari, 2021) cuprinde patru filme și va fi difuzat pe Diva de luni, 30 mai, în fiecare luni, de la ora 21.00.

Cine este jurnalistul din serie? Filmele spun povestea lui Saverio Lamanna, un jurnalist de prestigiu și purtător de cuvânt la Ministerul de Interne, rol jucat de actorul Claudio Gioe. După ce pierde totul: slujbă, reputație, bani, jurnalistul părăsește Roma pentru a se refugia în Màkari, un sat sicilian unde are o casă de vacanță abandonată. (...) Detectiv accidental, Saverio va descoperi că are, pe lângă talentul său la scris, și o capacitate incredibilă de a investiga inimile și istoriile oamenilor, dezvăluind crimele și greșelile acestora. Pentru el revenirea la origini este o adevărată renaștere interioară.”

     Păi, la evadat din realitate mă pricep și eu, am „recidivat” de multe ori, dar acum gândul de a pleca cu gândurile FOOOARTE DEPARTE mi-a venit și după ce am citit undeva (nu mai știu unde), un fel de trimitere la cărți și filme de aventuri sau fantastice, iar autorul (nu, nici pe el nu mi-l amintesc) regreta că în copilărie nu a avut în cameră „dulapul spre Narnia” și că nu a primit „scrisoarea de admitere la Hogwarts”, așa că voia să pornească acum, adult fiind, în călătorii imaginare. Sunt de acord cu el. (Sau ea?). Făcea referire la seria „Cronicile din Narnia” a lui C.S. Lewis, la cunoscutele romane cu Harry Potter ale scriitoarei J.K. Rowlins și la filmele făcute după romanele lui J.R.R. Tolkien (Hobbitul, Stăpânul inelelor).

      Până când gândurile mele, foarte nerăbdătoare, or să zboare toate spre niște locuri imaginare și fantastice, o să scriu din nou (nici nu mai știu a câta oară) un banc ce se potrivește la fix, și la care am râs minute în șir, ori de câte ori l-am spus cuiva sau l-am recitit:

   Discuție între doi amici, a doua zi după un chef monstru:

 - Hai, măi, că nu eram chiar așa de beat...

 - Omule, ai intrat complet dezbrăcat în dulap și ai strigat: „Plec în Narnia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...