miercuri, 29 decembrie 2021

Gânduri despre valuri

Ca de obicei, m-am dus și azi la DEX, iar cuvântul zilei a fost: FEBLÉȚE s. f. (Fam.) Înclinație, slăbiciune, atracție pe care o simte cineva pentru o persoană, o activitate etc. ♦ Ceea ce constituie obiectul înclinației, slăbiciunii, atracției cuiva. – Din fr. faiblesse. Sursa: DEX '09 (2009).

Păi, „feblețea” mea, cum bine știu și domniile voastre, sunt titlurile inepte de prin ziare (sau de la posturile de televiziune) și, mai ales, știrile mondene. Dar chiar n-am chef să mă autoflagelez și voi cita, în continuare, doar trei știri. Prima e legată de al cincilea val care stă gata să ne ude leoarcă. Adică, de OMICRÓN, omicron, s. m. - A cincisprezecea literă a alfabetului grecesc (și neogrecesc), corespunzând sunetului „o”. Din fr. omicron. Sursa: DEX '09 (2009). Paranteză - eu n-am reținut decât denumirea valului patru (sau, mă rog, variantei): Delta. Cum le cheamă pe celelalte?! Și, dacă tot au folosit litere din alfabetul grecesc, când oare au de gând să ajungă la Omega? 

Citez din știrile digi24.ro:

„Propagarea rapidă a variantei Omicron va duce la „un număr mare de spitalizări” ale bolnavilor de COVID-19, chiar dacă această variantă se dovedeşte mai puţin periculoasă decât Delta, a avertizat marţi biroul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. (...) „O creştere rapidă a Omicron, aşa cum constatăm în mai multe ţări, chiar dacă se combină cu o formă a bolii mai puţin gravă, va determina cu toate acestea un număr ridicat de spitalizări, în special în rândul celor nevaccinaţi”, a declarat pentru AFP Catherine Smallwood, unul dintre principalii responsabili din cadrul OMS Europa, informează Agerpres.

😕

Altă știre, de pe același site: „Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea bugetului de stat pe 2022, după ce Curtea Constituțională a respins contestația făcută de USR.” (...) „Avem în față un buget echilibrat, responsabil și realist, capabil să consolideze economia pe termen mediu și lung valorificând resursele financiare ale UE.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la dezbaterea din Parlament.

😮 

Și, ca să închei în aceeași manieră „optimistă”:

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 a avut loc marți, 28 decembrie 2021, în județul Buzău. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 13.53. (...) Seismul s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, în apropierea oraşelor Brașov (70 km), Ploiești (74 km), Bacău (119 km), Brăila (120 km), Galați (122 km), București (126 km). De la începutul lunii decembrie, în România s-au produs 20 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter. Cel mai important seism din acest an s-a produs pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Cutremurul a fost resimțit şi la București. 

😱

Și, bineînțeles, un banc:

Într-un orășel, avocatul acuzării cheamă primul martor, o bătrânică foarte simpatică. Văzând-o cam emoționată, începe cu o întrebare de complezență.

– Doamnă, spuneți-mi dacă mă cunoașteți…
– Dacă te cunosc? Dar bineînțeles că te cunosc, domnule Popescu, te știu de când erai un băiețel! Ai fost o mare dezamăgire pentru mine. Minți, manipulezi oamenii și-i vorbești pe la spate și faci afaceri necurate cu mașini! Dar cel mai rău este că-ți înșeli, fără rușine, nevasta!
Înmărmurit, avocatul încearcă să schimbe discuția și spune:
– Doamnă, dar pe avocatul apărării îl cunoașteți?
– Hm! Desigur că îl cunosc și pe domnul Vasilescu. E leneș, ia mită și e cam bețiv… Competența sa ca avocat este pur și simplu îndoielnică. Ahh, și să nu mai spun că-și înșeală soția cu trei amante! Una dintre ele e chiar soția ta!
În murmurul sălii, judecătorul le cere avocaților să se apropie:
– Ascultați, nenorociților, dacă vreunul dintre voi o întreabă pe bătrână dacă mă cunoaște, vă bag în pușcărie pe amândoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...