sâmbătă, 4 decembrie 2021

Gânduri despre niște fulgi confuzi

 Tablou canvas Veselie - 40 x 40 cm

MOTTO: „Atunci când te simți lovit, apăsat de viață, trebuie mai ales atunci să-ți îndrepți ochii spre zona solară a speciei: să asculți muzică, să recitești o poezie, să te uiți la un tablou. Dintr-o dată, simți cum, de la nivelul râmei, ființa ta se ridică pe verticala piscului.” (Ileana Vulpescu, în „Arta conversației”)


Astăzi, pe la ora opt, am văzut primii fulgi din iarna ce-o să vină și din anul ăsta, 2021. Mici, frumoși, timizi, dar mie mi s-au părut destul de confuzi. Cred că se întrebau în sinea lor dacă sunt fiii Zăpezii sau ai Lapoviței. Apoi, fulgii ăștia confuzi s-au dat bătuți și s-au transformat în stropi de ploaie. Din ăștia am văzut tot anul, așa că las contemplarea naturii și a vremii de-afară și încerc să-mi canalizez gândurile spre altceva. Ei bine, gândurile mele sunt și ele confuze și cam îndărătnice, deci nu se lasă deloc canalizate. Ascultând sfatul înțelept al doamnei Ileana Vulpescu (Dumnezeu s-o odihnească în pace și Lumină), mi-am pus niște muzică și, în timp ce caut o poezie frumoasă și niște bancuri decente și haioase, mă gândesc că trebuie să-i fiu recunoscătoare lui Dumnezeu că sunt (încă) destul de sănătoasă, că în casă e cald, că sunt împăcată cu mine însămi, că scriu... În fine, că mai exist și azi. O să mă opresc aici pentru că, la repezeală, nu m-am uitat prea bine la ce muzică mi-am pus să ascult și acum, destul de somnoroasă, am descoperit că de fapt sunt niște cântece de leagăn pentru copii, toate sub genericul: „Adorm bebelușii în cinci minute”. Mă rog, eu am vrut doar să mă relaxez oleacă, nu să ațipesc... 

Poezia și glumele...


Ea are ochii mari,
Ea are gura mică,
Un corp cu forme tari
Şi grații de pisică.

 

Dorințe, pururi noi –
Scântei ascunse-n vatră –
Şi două brațe moi,
Și-o inimă de piatră
.”

(George Topîrceanu, „Portret”)

😵
Mesaje pe Facebook:

El: „Frumoas-o, âmi place de tine. Ce zici nen-tâlnim?

Ea: „50 lei/ora.”

El: „Iești prostituată?”

Ea: „Nu, sunt profesoară de limba română.”

😊

Soția: 

- Iar ai băut?
Soțul: 

- Lasă-mă în pace, e destulă pedeapsă că te văd dublu...

😃

- Iubi, tu ce cadou vrei de Crăciun?

- A, nimic, draga mea! Numai să mă iubești, să-mi fii credincioasă, să ai mereu grijă de mine... 

- Ei, prea târziu, ți-am luat deja ciorapi!

😆

O tipă blondă, superbă, la volanul unei mașini superbe, oprește la semafor. Apare „aurolacul” zonei și-i cere o țigară. Blonda i-o oferă imediat ca să scape mai repede de el. Între timp, se face verde și tipa demarează în trombă. La următorul semafor, în mod ciudat, apare același individ:

– Doamnă, dă-mi te rog și-un foc.

Tipa îi dă bricheta cu totul, ca să-l vadă plecat mai repede de lângă mașina ei și pornește mai departe. La al treilea semafor, același individ (spre exasperarea blondei):

– Doamnă dragă, ai fost o damă bună cu mine. Așa că, dacă-mi dai 10 lei, te învăț să ieși din giratoriu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...