marți, 7 decembrie 2021

Gânduri care-și spun povești

      Una după alta, duminică, luni și astăzi au fost zile de sărbătoare. Am avut și am timp să postez pe blog câte ceva, am avut timp să-mi corectez niște scrieri mai „vechi” (pe care le voi aduna iar într-o carte, cu speranța că o voi și publica cândva) și, în ciuda vremii absolut mizerabile de afară, am încercat să-mi mențin o atitudine cât de cât optimistă. Ei, n-am reușit mereu, dar... Când m-am trezit astăzi din somn, foarte devreme, ca de obicei, în timpul „ritualului” matinal, mi-a venit în minte, întâi și-ntâi, chipul verișoarei mele Teia. Ar fi fost ziua ei azi, dar din nefericire ne-a părăsit acum câțiva ani. Sunt momente când îmi lipsește îngrozitor, a fost una dintre ființele care mi-au schimbat viața în bine și cu care aveam o legătură ce depășea sfera rudeniei, îmi era o bună prietenă și confidentă, un OM minunat, cu suflet cald și bun. Apoi, mi-am amintit de povestea lui Muc cel Mic. Rectific, mi-a venit în minte titlul poveștii. Și atât. Nu-mi aminteam nimic altceva. Foarte „încurajator”, nu? Nu vă speriați, n-o să vă spun povestea (deși eu m-am dus repede și am citit-o). Adaug doar că autorul „Poveștii lui Muc cel Mic” este Wilhelm Hauff, iar acțiunea are loc în Niceea. Azi, orașul este turcesc și se cheamă Iznik. După cum afirmă Wikipedia, așezarea „este în nord-vestul Anatoliei, aflat pe locul orașului antic Niceea (numele derivă din grecescul Νίκαια, derivat ulterior în Niceea). În lumea creștină, Niceea a căpătat notorietate prin faptul că a găzduit două Concilii ecumenice (oecumenice) din istoria timpurie a creștinismului, primul și cel de al șaptelea. După cucerirea vicleană a Constantinopolului de către creștinii cruciați din Cruciada a IV-a, în 1204, Imperiul Bizantin s-a fărâmițat în mai multe formațiuni statale. Dar moștenitorul de drept al fostului imperiu a devenit Imperiul bizantin de Niceea, numit așa după numele noii sale capitale, Niceea. Orașul a servit drept capitală provizorie între 1204 și 1261, după care Constantinopolul a fost recucerit de bizantini, prin împăratul Mihail al VIII-lea Paleologos. Capitala Imperiului Bizantin a redevenit Constantinopolul, Niceea rămânând o capitală de provincie.”

 

Glume? Glume!

😊

– Care e femininul de la cuc? o întreabă insinuant soțul pe soție, mângâind-o tandru pe sub plapumă.

– Taci și cucă-te!

😕

Răspunzând unui chestionar, 90% dintre femei au recunoscut că nu le plac bărbații îmbrăcați în roz. Ironia sorții - 90% dintre bărbații îmbrăcați în roz au recunoscut că nu le plac femeile.

😑

Se spune că „banii vorbesc”. Ai mei nu știu să spună decât „la revedere”.

😏

˙˙˙ɐuıɥɔ uı ɐʇɐɔıɹqɐɟ ɐɹnʇɐʇsɐʇ ɹɐdɯnɔ ıɐɯ puɐɔ ɐʇɐp ɐɯıʇln ǝ ɐʇsɐ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...