marți, 30 martie 2021

COLIER DE GÂNDURI

 Bijuterii Argint Stele, Lună & Soare En-gros 925/1000

MOTTO:

A cunoaște, a iubi
Înc-odată, iar și iară.
A cunoaște-nseamnă iarnă,
A iubi e primăvară.

(Lucian Blaga)


Când scriu (pe blog sau aiurea) pornesc de la un gând, o anume idee (melodie, amintire, nostalgie) și, de-aici încolo, cuvintele se înșiră precum mărgelele pe ață. Uneori îmi place diversitatea culorilor acestor mărgele, alteori șiragul mi se pare cam anost, alteori e kitsch și, de cele mai multe ori, nu prea sunt mulțumită de rezultat, și asta, sincer, mă necăjește. Dar o iau de la început. Și scriu iar. Scriu așa cum gândesc (și, din nefericire pentru „stilul” meu, așa cum vorbesc), trecând „pe curat” gândurile care-mi plac în ziua respectivă. De o vreme, refuz să-mi mai fac probleme dacă citește cineva ceea ce scriu și, mai cu seamă, dacă place cuiva ceea ce scriu. Astăzi, pornesc de la PODCAST, o „chestie” care nu-mi spunea nimic când am întâlnit-o, deci am pornit să mă informez.
Wikipedia ne spune despre „podcast” următoarele: „Podcasting este o metodă de distribuție și amenajare pe internet a fișierelor în format audio, prin intermediul tehnologiei Web-Feed și a formatelor de sindicalizare de conținut (RSS, ATOM). Utilizatorii unui site pot descărca fișierele în timp real și redate pe echipamente mobile sau calculatoare ce acceptă formatul în care acestea au fost create. Un autor de podcast este de obicei denumit podcaster. Site-urile de podcasting (de obicei servere) pot oferi fișierele spre descărcare și ascultare off-line sau pentru redare directă on-line. Metoda de bază este totuși aceea de descărcare prin intermediul unui cititor de conținut RSS sau Atom. Termenul „podcast” este o combinație între iPod, lectorul portabil de muzică portabilă Apple Computer, și casting, transmisie. Podcasting-ul a apărut după anul 2005, când cea mai nouă versiune iTunes de la Apple, a început să suporte acest mediu”.
A trebuit să citesc de vreo trei ori textul ăsta și, fatalmente, cuvântul „podcast” tot nu-mi „spune” nimic, ba mă și enervează ușor. Mă opresc azi aici cu înșirarea mărgelelor pe ață, căci sunt ocupată până peste cap cu multe altele, dar mi-am notat pe un carnețel și mâine o să încerc să fac un alt colier din următoarele: niște cuvinte care „mi-au sărit în ochi” zilele trecute: răpelț, jimblă, a strohăi, pârdalnic, micsandră (sau levcoaie); un site ce mi-a plăcut, adică tulai.ro, și niște întâmplări (sau expresii, sau citate, sau amintiri) legate de cele de mai sus. 


BANCUL ZILEI:

Un tip intră într-un magazin de lenjerie intimă și-i spune vânzătoarei:

- Fiți amabilă, aș vrea să-i fac iubitei mele cadou o pereche de chiloți sexi.

- Sigur. Ce vârstă are, ca să vedem ce model și mărime i s-ar potrivi...

- Este în clasa a XII-a.

- Mai exact?

- A XII-a D.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...