miercuri, 10 martie 2021

Gânduri ușor chiaune

 Zapada mieilor a acoperit toata jumatatea de Vest a tarii. Pe sosele se  circula cu dificultate - Stirileprotv.ro   

 

MOTTO: „Să recunoaștem: niciunul dintre noi nu suntem pe cale să ajungem într-un stadiu al vieții lipsit de dezamăgiri. Nu ne putem aștepta să fim la adăpost de orice fel de mărunțișuri. Dezamăgirea este o parte din viață, una cu care trebuie să ne descurcăm.” (Joyce Meyer)


     Vaaaai, nu am mai scris nimic pe blog de vreo patru zile. Nu se poate! Azi tot aveam de gând să scriu. Despre cu totul altceva, desigur. Dar, când m-am trezit, pe la șase dimineața, și m-am uitat pe geam, am văzut că ninge, peisajul este din nou, ca să zic așa, „hibernal”, ce mai, e o zi de iarnă. (Nu știu dacă asta e sau nu „zăpada mieilor”, dar să zicem că e). M-am bucurat, însă moderat. Și am exclamat, imitând vocea dulcică și cam plină de falsă bucurie a Andreei Marin: „Suprize, surprize!” Asta pentru ca să mă autoironizez că am astăzi gânduri și sentimente oprite la jumătatea drumului dintre încântare și o ușoară enervare. Dar n-am timp de gânduri care oscilează, am multe altele de făcut (și, desigur, de gândit), așa că o să scriu cuminte niște cuvinte (luați aminte, am început să scriu un fel de proză rimată, ha, ha!). Și apoi, niște glume, că fac bine la moral.

CUVÂNTUL ALEATORIU:

Chiaun, -ă, chiauni, -e adj. zăpăcit; amețit (de oboseală sau de băutură). Sursa: Argou (2007).

NOTA MEA: Nu-l mai auzisem demult, așa că l-am pus în titlu, că se și potrivește un pic.
CUVÂNTUL ZILEI:

SIZIGÍE s. f. (Astron.) Conjuncția sau opoziția unei planete cu Soarele. ◊ Maree de sizigie = maree care coincide cu Luna nouă sau plină. – Din fr. syzygie. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Pe 10 martie 1982, toate planetele s-au aflat de aceeași parte a Soarelui (dar nu în linie dreaptă). 

NOTA MEA: Chiar nu-l știam...

 

BANCURILE ZILEI:

- Alooo, 112?!

- Da, răspunde operatoarea, care e urgența?

- La vecinul meu chefuiesc vreo douăzeci de persoane și fac gălăgie!

- Dacă n-ai fi fost așa un ciufut, erai și tu invitat!

((()))

Soția: - Ies în oraș pentru vreo două ore. Vrei ceva?

Soțul: - Nu. E suficient ...

((()))

Un tip tocmai voia să-i ceară mâna iubitei lui, când acesta i-a zis:

- Iubi, am o veste bună și una proastă!

- Spune, te rog!

- Păi, vestea proastă e că sunt însărcinată.

- Și vestea bună?

- Nu e al tău, stai liniștit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...