miercuri, 1 iulie 2020

Cauzalități în gânduri


Proverbe despre unde dai si unde crapa

 MOTTO:

Acţiunea combinată a exploziilor de orice natură poate produce mişcări tectonice în orice parte a globului, şi un cutremur dezastruos în Italia poate fi rezultatul unei explozii în Franţa. Faptul că omul poate produce astfel de convulsii ale pământului nu poate fi pus la îndoială. Depinde dacă o face cu un scop bun sau rău.” (Nikola Tesla) 

 

Am pornit să înșir aici câteva vorbe, gândind la acest citat, unul dintre multele ce-i aparțin lui Nikola Tesla (sau Nicolae Teslea, după unii). De câte ori citesc despre acest om, sunt de-a dreptul uluită. Și acum sunt, deci e clar că nu-mi mai găsesc cuvintele. O să revin. Și, ca să nu mă dezic în ale superficialității, am pornit și de la o glumă, un dialog imaginar găsit nu-știu-pe-unde zilele trecute. Cine l-a „inventat” a fost deștept și cu umor și, de fapt, a prezentat un fapt real: corectarea automată, pe calculator sau pe tabletă sau pe telefonul mobil, ne scoate din minți uneori. În versiunea originală a glumei, la sfârșit era o înjurătură golănească și mi-am permit să o înlocuiesc. Să aveți, domniile voastre, o lună iulie (Cuptor) cu sănătate, cu bucurii, cu liniște sufletească și... fără viruși. Iată bancul de care am făcut vorbire:


- Cine suntem noi?

- Utilizatori de smartphone.

- Și ce vrem noi?

- Să dezactivam corectorul automat.

- Și când vrem noi asta?

- Acut! Asum! Acuz! Avut! Du-te naibii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...