miercuri, 26 februarie 2020

GÂNDURI LARMOAIANTE

MOTTO:

„Din păcate, oamenii cred prea puțin în coincidențe. Ei sunt dispuși mai degrabă să construiască teorii ezoterice extrem de complicate, pentru a evita admiterea unor coincidențe. Eu, pe de altă parte, consider întotdeauna coincidențele drept consecințe inevitabile ale legilor probabilității, conform cărora lipsa unor coincidențe neobișnuite este mult mai neobișnuită decât orice fel de coincidență.” (Isaac Asimov)

Printre gânduri larmoaiante (da, recunosc, cuvântul ăsta sună destul de ciudat),  m-am gândit totuși să văd care sunt cuvintele din această zi de pe dexonline.ro/ Și la ele, culmea, am găsit o serie de coincidențe (a se vedea motto-ul), pe care nu le mai înșir aici, căci nici nu am chef, și nici nu vreau să plictisesc pe nimeni. Am să adaug doar că, tot despre coincidențe, Albert Einstein spunea: „Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim. Nu uita: Nimic nu este întâmplător”.

CUVÂNTUL ALEATORIU
UNIATÍSM s. n. Formulă în biserica romano-catolică, după marea schismă din 1054, pentru reunirea altor biserici cu ea pe baza anumitor concesii dogmatice și a unei autonomii față de Vatican. (< fr. uniatisme). Sursa: MDN '00 (2000).

CUVÂNTUL LUNII:

Coronavirus s. n. Virus zoonotic din familia Coronaviridae, responsabil pentru diverse afecțiuni respiratorii la om, caracterizat prin structură ARN monocatenară și înveliș de glicoproteide cu formă amintind de coroana solară. – Din engl. coronavirus. Sursa: dexonline.

CUVÂNTUL ZILEI:

LARMOAIÁNT, -Ă adj. care produce lacrimi; plângăreț. (< fr. larmoyant). Sursa: MDN '00 (2000).
Cheia alegerii: S-a născut, în 1953, cântărețul american Michael Bolton, cunoscut pentru baladele rock sentimentale pe care le interpretează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...