sâmbătă, 5 octombrie 2019

Burând printre gânduri

    

   Dacă zilele trecute am scris că începea să miroasă a toamnă, acum iată că e toamnă de-a binelea, cu bură măruntă, cu ploaie mai zdravănă, cu frig, cu ceață, mă rog, un timp care mă îndeamnă să-mi caut ceva de făcut și, când mă odihnesc, să „alerg” la niște texte „haioase” sau la niște comedii sprințare, pentru că altfel, tot optimismul meu „forțat” (și chiar fals, uneori) se ia de mână cu gândirea pozitivă și se duc să plângă în vreun colț al minții mele. Am să încep (previzibil și monoton) prin a „copia” cuvintele de azi din dexonline.ro:

CUVÂNTUL ALEATORIU:

METÁFORĂ, metafore, s. f. Figură de stil rezultată dintr-o comparație subînțeleasă prin substituirea cuvântului obiect de comparație cu cuvântul-imagine; p. gener. figură de stil. – Din lat. metaphora, it. metafora, fr. métaphore. Sursa: DEX '09 (2009).

CUVÂNTUL LUNII:

CARACÁL s. m. linx cu urechile negre, în Africa și în stepele din sud-vestul Asiei; râs de pustiu. (< fr., sp. caracal). Sursa: MDN '00 (2000).
Cheia alegerii: Evenimentele din Caracal ar putea să schimbe fața României.

CUVÂNTUL ZILEI:
FATALÍSM s. n. Doctrină care consideră că toate evenimentele din viața oamenilor sunt dinainte determinate și că totul se desfășoară sub forța implacabilă a destinului sau a providenței divine. ♦ Atitudinea omului fatalist. – Din fr. fatalisme. Sursa: DEX '09 (2009).

Cheia alegerii: S-a născut, în 1713, filozoful și scriitorul francez Denis Diderot. Printre scrierile sale se numără și „Jacques fatalistul și stăpânul său”.

 

Și acum, „tratamentul” cu zâmbete:

Cum să opriți sforăitul:

- plasați perna riguros peste fața partenerului;

- țineți până când sforăitul se oprește;

- ștergeți acest mesaj.

 &

Un ziarist îl întreabă pe un ardelean:

- Bade, la ce te uiți prima oară la o femeie?

- Eu, la o femeie, prima oară mă uit să nu fie bărbat.

&

Ieri am vrut să scutur o firimitură de pe ecranul telefonului. Am blocat 15 persoane și am cumpărat un tractor de pe eBay.

&

Discuție între două prietene:

- Fată, ieri am fost cu  iubitul meu la o licitație de fițe...

- Și, l-ai vândut?

&

Așteptam să se elibereze cabina de probă, într-un magazin. Unu' își aștepta iubita durdulie. După cinci minute, iese ea și zice: „Mi-e mică!” El: „Cabina sau rochia?”

 

P.S. Imaginea am intitulat-o COD GALBEN DE VREME REA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...