marți, 24 ianuarie 2023

...Și iar niște gânduri

MOTTO: „Făcându-i pe oameni să se ocupe de propriile lor interese, îi împiedicăm să vatăme interesele altora.” (Beaumarchais)


Astăzi e sărbătorită Mica Unire. Nu mai am energie să mai scriu ceva pe tema asta. Nu am energie să scriu despre nimic. Dar tot am venit la blog, așa că iată care sunt cuvintele din dexonline.ro:

Cuvântul aleatoriu:

DROG, droguri, s.n. 1. Substanță de origine vegetală, animală sau minerală care se întrebuințează la prepararea unor medicamente, dar și ca stupefiant. 2. (Fam.) Medicament. – Din fr. drogue.

DROG, subst. (doar la singular) Numele a două plante: a) arbust cu flori gălbui solitare, care crește prin locuri pietroase și aride (Genista albida); b) plantă târâtoare din familia leguminoaselor, care crește prin pășuni montane (Genista oligosperma). – Et. nec.

Cuvântul zilei:

VÉRVĂ s.f. Însuflețire, avânt, imaginație, fantezie care animă pe cineva (fiind exprimată prin cuvinte); bogăție verbală rezultată din această stare de spirit; volubilitate. ◊ Expr. A fi în vervă = a) a fi însuflețit, volubil, avântat; b) (despre sportivi, artiști etc.) a manifesta o formă deosebit de bună. – Din fr. verve. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: În anul 1732, s-a născut Beaumarchais, dramaturg francez, cunoscut în special pentru cele trei piese cu bărbierul Figaro, comedii remarcabile prin verva dialogurilor.

Banc:


- Ieșim și noi la o cafea?

- Dar nu ești însurat?

- Cine ți-a zis asta minte!

- Nevastă-ta mi-a zis. Suntem colege de birou.

- Și ea minte! Crede-mă, o știu bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...