marți, 24 mai 2022

Niște gânduri la brodeală

 

MOTTO: „Ferește-te de omul care nu vorbește și de câinele care nu latră.” (Proverb al indienilor cheyenne)

 

       Din muuuulte cauze (obiective, subiective și, în fine, unele chiar banale), nu am mai scris pe blog de vreo cinci zile. Mă rog, asta n-ar fi o „tragedie”, dar mi-am notat, în zilele astea cinci, cam ce-aș vrea să notez aici. Și, desigur, am rătăcit hârtiuțele pe care am scris în fugă câteva idei și câteva cuvinte „insolite” găsite pe dexonline. Mda! Ca prin minune, mi-a rămas, ascuns într-un ungher al minții, cuvântul următor:

GUELF, guelfi, s. m. (În sec. XII-XV) Membru al unei grupări politice din Italia, care sprijinea pe papi împotriva împăraților germani și a ghibelinilor. – Din it. guelfo, fr. guelfe. Sursa: DEX '09 (2009).

👀  Cuvântul zilei:

INDELÉBIL, -Ă, indelebili, -e, adj. (Rar) Care nu poate fi șters din amintire, care nu se poate uita; de neșters. – Din fr. indélébile, lat. indelebilis. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: S-a născut, în anul 1960, actrița britanică Kristin Scott Thomas. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul „O vară de neuitat” în regia lui Lucian Pintilie.

👀  Cuvântul aleatoriu:
BRODEÁLĂ, brodeli, s. f. (Pop. și fam.) Faptul de a o brodi, de a o nimeri; nimereală. ◊ Loc. adv. La brodeală = la nimereală, la întâmplare; întâmplător. – Brodi + suf. -eală. Sursa: DEX '09 (2009). 

😄   Păi, cam atât. Plus un banc:

 

Discuție pe chat între un băiat și o fată. Fata întreabă:

- Tu ce computer ai?

- Păi, am procesor intel i7, de 3,3 Ghz, Windows 8 64 bit 8 gb RAM, placă video nVidia GTX 690 B, 1 Terra HDD. Dar tu?

- Eu am un laptop. Roz. Cu luminițe...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...