marți, 22 februarie 2022

IRUDNÂG ÎN OGLINDĂ

 Ce semnificație are ziua de 22.02.2022, palindrom unic. Această dată  specială apare o dată la

MOTTO: „Nu deveni bătrân, indiferent cât de mult vei trăi. Nu înceta să te minunezi ca un copil curios în fața marelui mister în care ne-am născut.” (Albert Einstein)


Nu, cuvântul meu leitmotiv din titlurile de pe blog, GÂNDURI, nu e un palindrom. Ziua de azi însă este palindromică. Ia să vedem...

👀

PALINDRÓM, palindromuri, s.n. Grup de cuvinte sau cuvânt care poate fi citit de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga fără să-și piardă sensul; p. ext. joc distractiv constând în găsirea unui cuvânt care citit și normal și invers, să aibă fie același înțeles, fie, în al doilea caz, să dea un alt cuvânt. – Din fr. palindrome. Sursa: DEX '09 (2009).

👀

Un palindrom este un șir de caractere (de obicei cuvinte, fraze sau numere) care citit de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga rămâne neschimbat. Termenul „palindrom” a fost introdus de scriitorul englez Ben Jonson (1572-1637) și provine de la cuvintele grecești palin (πάλιν; „înapoi”) și dromos (δρóμος; „drum, direcție”). Cel mai lung palindrom din lume este Pitkä palindromi, în limba finlandeză, creat de Teemu Paavolainen în 1992 cu 49.935 caractere. (Wikipedia).

👀

Marți, 22.02.2022 este o zi-palindrom. Dacă o citești de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga, are aceeași semnificație: ziua de 22 februarie din anul 2022. Secvența repetată a numărului 2, 22 și 20 este de bun augur pentru această zi de marți care, de obicei, este considerată o zi ghinionistă. În numerologie, numărul 22 este un număr maestru, un număr care accentuează puterile numărului 2:

- Dualitate

- Comuniune

- Comunicare

- Echipă

- Întreg
Numărul 2 este un număr benefic în numerologie. El poartă cu sine o forță feminină, creatoare, pozitivă și norocoasă. Numărul 22 vorbește despre creație, armonie, echilibru între două entități care se completează.

Ce aspecte și activități sunt favorizate pe 22.02.2022 Chiar din dimineața zilei de 22 februarie 2022, trebuie să încercăm să fim cât mai echilibrați, liniștiți și deschiși către dialog. Nu trebuie să lăsăm pe nimeni să ne perturbe liniștea interioară, puterea și încrederea în noi înșine. Gândirea pozitivă este foarte importantă în această zi și datorită ei vom reuși să rezolvăm câteva aspecte tensionate sau problematice. Marți, 22 februarie vor fi favorizate de energiile cosmice diverse activități creative și planuri noi:

- Inițiative legate de casă și familie

- Activități noi cu copiii

- Simplificarea unor obligații la serviciu

- Comunicarea cu persoanele din jur

- Noi relații de prietenie

- Ieșirile și plimbările în natură

- Orice hobby relaxant și creativ

- Împlinirea unor dorințe mari legate de dragoste și familie.

👀

Mda, no comment. Ca să nu mă mai gândesc la chestii foarte reale și deranjante (facturi mărite, pensie mică, pandemie, amenințare cu un război iminent și, nu doar fiindcă rimează, absolut dement) am să duc amuzamentul la cote și mai înalte, citindu-mi horoscopul. Deci:

👀
Zodia Șarpe (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)
Prima jumătate a anului este o perioadă dinamică şi uneori dificilă. Vei trece prin situaţii care vor avea efecte dramatice asupra ta şi asupra familiei tale. Vei avea o mulţime de proiecte personale noi şi vei încerca să găsești sprijin la prietenii care îţi înţeleg ambiţiile şi visurile. Încercările de la începutul anului se vor concretiza în rezultatele așteptate, începând cu luna iunie. Tigrul nu este o zodie prea generoasă cu Șarpele, vor fi multe încercări grele, dar vei avea și satisfacții mari când vor veni câștigurile. Te poți bucura de mult succes, dar trebuie să fii hotărâtă să faci anumite schimbări, chiar dacă ţi se pare că nu este momentul oportun. (Sursa: https://www.libertateapentrufemei.ro/)

NOTA DE FINAL: „Oglinzile nu mint. Și, din fericire, nici nu râd.” (Anonim)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...