miercuri, 4 septembrie 2024

Niște gânduri dintr-un septembrie...

Iată ce scriam eu într-un alt septembrie, adică cel de acum zece ani. Postarea de atunci se cheamă „Negânditele gânduri” (da, știu, e cam ciudat titlul, dar mie mi se potrivește câteodată și acum, când sunt cu un deceniu mai în vârstă). Nu e o „scriere” prea grozavă, dar mie îmi „spune” ceva. Hai să ne-o reamintim:

 
MOTTO: „Trebuie să reţii că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior.” (John C. Maxwell)

Sunt întru totul de acord cu această zicere a lui John Maxwell (și chiar voi exclama, vorba personajelor lui Caragiale, „cum le zici mata, Bibicule, mai rar!”). Da, e mai important ce gândim sau ce avem în suflet decât ce se întâmplă în jurul nostru. Din păcate, acest „în jurul nostru” ne poate influența mai mult decât ne dorim. Şi mult mai mult decât unii dintre noi vrem să recunoaștem. Familia, şcoala, vecinii, educaţia, prietenii, colegii de muncă, totul îşi pune amprenta asupra noastră. Este un fel de picătură chinezească, ce nu are doar rolul de a ne enerva, ci şi de a ne transforma. Dar viaţa însăși e o continuă transformare, nu? În regulă, după această întrebare absolut retorică, o să închei brusc, pentru că astăzi e marţi, mă simt cam singură, sunt anostă de m-am plictisit până şi pe mine însămi şi deci n-are niciun rost să mai scriu ca să plictisesc și pe alții...

P. S. Acum, în anul 2024, nu prea am ce adăuga. Glumesc, am, dar sigur că n-o voi face. Gândurile mele se simt astăzi precum cățelușul din poză, cu o pungă cu gheață pe cap, o dată pentru că e foarte cald și a doua oară pentru că nu, n-au chef de scris. O glumă? Daaaaa!

SMS: 

Bună, pisi! Ce faci? Ia zi, ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin și te aștept, apartamentul este al nostru.”

Răspuns: 

Hm, pare o propunere interesantă, doar că „pisi” nu e acasă. Sunt soțul ei. Mai bine ia un bax de bere. Vin imediat. Miaaauuu.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei gânduri care măcăne

                                                            MOTTO: „ Omul care așteaptă ca o rață friptă să-i zboare în gură, trebuie să așt...