joi, 16 mai 2024

Gânduri muuulte, dar neinteresante

 

 

MOTTO: „Viața e o muncă grea.” (Agatha Christie)


     Mda, așa e. Dar poate că nu pentru toți viața e o muncă și nu tuturor li se pare grea. Cred că depinde și de atitudinea fiecăruia, de modul cum privește munca și greutățile vieții. Mă rog, eu una sunt astăzi obosită de nu mai pot (și nu numai fizic). Deci chiar nu știu ce caut aici, la blogul meu. Poate-mi explicați domniile voastre. În fine, o las așa, „în coadă de pește”...

👇

Bancuri:

Marcela la o ghicitoare:
- Mă iubesc doi bărbaţi. Care dintre ei va fi norocosul?
Ghicitoarea pune cărţile pe masă, se uită la ele, apoi se uită foarte atent la Marcela şi îi spune:
- Cel care va avea noroc va fi Gheorghe, căci te vei căsători cu lon.

😊

Întrebare la Radio Erevan:

- Ce trebuie să facă o femeie să pară mai subţire?

Răspuns: 
- Întuneric!

😊 

Ea:

- Dragă, nu uita să iei azi copiii de la școală.
El:
- E sâmbătă. Sunt amândoi afară, la joacă.
Ea:
- E MIERCURI! ȘI AVEM TREI COPII!

👇 

Expresia zilei:

„Desinit în piscem” (lat. „Se termină în coadă de pește”) – Horațiu (versul 4 din „Arta poetică”). Marele poet compară opera de artă lipsită de unitate cu trupul frumos al unei femei, care s-ar termina într-o coadă de pește: desinit în piscem mulier formosa superne. Din acest vers nu se mai întrebuințează astăzi decît primele trei cuvinte, devenite o expresie frecventă, spre a critica lucrări al căror început (bustul frumos al femeii) nu corespunde cu sfîrșitul (coada de pește), sau persoane care promit mult, dar realizează puțin. LIT. Sursa: CECC (1968).

👇

A se termina în coadă de pește (despre o acțiune, o narațiune etc.) - A avea un sfârșit neconvingător/ neclar; a se termina sub așteptările pe care le justifică începutul. Sursa: Argou (2007).

👇 Cuvântul zilei (din dexonline.ro):

(A) ADEMENI, ademenesc, vb. IV. Tranz. A atrage, a ispiti, a momi, a tenta pe cineva, de obicei cu vorbe înșelătoare; a înșela pe cineva. ♦ (Rar) A seduce o femeie. [Var.: (reg.) adimeni vb. IV] – Cf. magh. adomány.

Cheia alegerii: S-a născut, în anul 1953, actorul irlandezo-american Pierce Brosnan. Printre rolurile sale se numără și cel din comedia romantică „Legile atracției”.

✌ Victorie! Am terminat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O grămadă de gânduri înghesuite în saună

„ Viaţa e o melodie frumoasă, doar versurile sunt foarte încurcate …” (Hans Christian Andersen)      Cam așa au decurs pentru mine zilele as...