duminică, 8 octombrie 2023

Gânduri în tandem

tandemMOTTO: „Trebuie să învățăm să ne fim cei mai buni prieteni pentru că de prea multe ori cădem în capcana de a ne fi cei mai mari dușmani.” (Roderick Thorp)



Am postat dis-de-dimineață pe Facebook cuvintele de astăzi din Dexonline și m-a surprins deosebit de plăcut ilustrarea ingenioasă a unuia dintre sensurile termenului „tandem” (© imagine Ramona), precum și explicația: „În anul 1927 apare „A doua sută de ani”, film mut care îi are ca protagoniști pe Stan Laurel și Oliver Hardy, cunoscuți în România cu numele de Stan și Bran. Este primul film în care cei doi apar împreună.” Și gândurile mele sunt de obicei în tandem (când stau „acasă” și nu pleacă aiurea, la plimbare pe-un tandem). Obișnuiesc să se țină de mânuță și să se prezinte în fața mea pentru a le „imortaliza” aici. Primul gând mi-a adus aminte de filmele cu Stan și Bran, al doilea a fost de acord cu citatul de la începutul scrierii, reproșându-mi că, cel mai adesea, eu am fost propriul meu inamic. I-am promis că o să iau măsuri (cam tardive, aș zice) și o să mă împrietenesc cu mine însămi. Celelalte gânduri (tot în tandem și ele) au ațipit până am scris rândurile astea, așa că o să închei abrupt. Fără glumă! Și fără glume... Doar câteva cuvinte despre autorul citatului:

Roderick Mayne Thorp Jr. a fost un romancier american specializat în special în romane de procedură polițienească/crimă. Romanul său „Detectivul” a fost adaptat într-un film cu același nume în 1968. Wikipedia (Engleză)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...