vineri, 13 noiembrie 2020

GÂNDURI PE SPONCI

 Horoscop 2020 Balanță  

   MOTTO (triplu):


   „A te tăvăli pe jos de râs este o expresie foarte adevărată. Cine râde din toată inima, aceluia-i vine gustul să se tăvălească pe jos.” (Mihai Eminescu)

***

   „Umorul este un lucru măreț, salvator. În momentul în care se relevă, toate iritările și resentimentele dispar și sunt înlocuite de un spirit solar.” ( Mark Twain )

***
   „Imaginația ne consolează pentru ce nu suntem, umorul pentru ce suntem.” (Winston Churchill)

 

   Mai devreme, când am început să scriu, eram în căutarea disperată a unor motive de râs. Pentru ridicat moralul, știți?! Chiar mă pregăteam să-i pun postării titlul „Gânduri care vor să se tăvălească pe jos de râs”. Am făcut o pauză de câteva ore bune și, între timp, m-am întâlnit într-o carte cu expresia „pe sponci”. Și, nu, nu prea am găsit motive să râd. Deci, ce să zic, prea mare chef de râs nu am nici acum, dar am zis să mai încerc. Poza e legată de horoscop, căci da, m-am dus să caut ceva „haios” pe acolo, prin zona predicțiilor. Oricum, eu mă bucur că se termină acest an „douăzeci-douăzeci” (mda, citez din nou din discursurile inteligente ale doamnei Dăncilă), an care a fost groaznic pentru mine. S-o iau metodic. Mai întâi, titlul de azi nu este tocmai conform cu realitatea, căci gândurile mele sunt multe, dar îmi place cum sună, așa că:

   SPÓNCĂ, sponci, s. f. 1. (Reg.) Copcă; agrafă; cataramă. 2. (Pop. și fam.; în loc. adv. și adj.) Pe sponci = (care este) în cantitate mică, puțin. – Din rus. sponka, ucr. špon'ka. (Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a)

   Bun, pe urmă, ia uitați ce-mi prezice mie pentru astăzi (vineri și 13) doamna Neti Sandu:

   HOROSCOP 13 NOIEMBRIE 2020 BALANȚĂ: „E cineva care vă curtează de multă vreme, dar părea inconstantă persoana și o să vă hotărâți dacă ieșiți la o cafea. Vești amestecate, oferte de lucru, invitații în oraș, în afară orașului și, dacă aveți vreo fereastră în program, poate vă duceți într-o vizită prin țară, pe undeva.” (Sursa: StirilePROTV)

   Noi, gândurile și cu mine, mai întâi n-am avut nicio reacție, apoi am râs zdravăn, nu chiar așa, să ne tăvălim pe jos, dar totuși... Păi, se vede clar că este o predicție din anii trecuți (și pentru o Balanță muuult mai tânără), căci acum, în pandemie, ce curtat, ce invitații, ce vizite?!
   Dar am continuat, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, și iată ce zic astrele, prin intermediul https://horoscop2021.ro/balanta/ despre anul (meu) viitor:

   „Există o mulțime de lucrări de valoare care rulează continuu pe parcursul acestui an. Lucrurile care te-au făcut să te simți în siguranță, stabil(ă), sigur(ă) chiar și cu un an în urmă, nu este probabil să ofere aceste active. Ai redefinit ceea ce are semnificație și importanță pentru tine la toate nivelurile, de la aspectul emoțional la cel financiar, iar anul acesta îți va permite să lucrezi mai mult în ele. S-ar putea să vină bani, primiți din munca depusă în trecut, și ar putea exista un bonus sau o promoție legată de munca și cariera ta. Un bonus sau o promoție care au fost câștigate din greu. Continuă să îți vizualizezi independența, abilitățile de a gestiona totul de unul singur(ă) și vei găsi câteva resurse valoroase, care te așteaptă pe măsură ce călătorești de-a lungul lunilor.”

   M-a „abramburit” de tot această predicție destul de absconsă, dar am râs (moderat) și la ea.  Tot niște bancuri ar fi mai bune: 


   Trei lilieci pe o creangă, doi cu capul în jos, unul cu capul în sus. Unul dintre cei cu capul în jos îi zice celuilalt: 

   - Uite, mă, ăsta iar a leșinat!

    ###  

   - Cum face un cal când merge în linie dreaptă? 

   - Tropa, tropa. 

   - Dar cum face când merge în pantă? 

   - Tropa, tropa, cosinus de alfa.

    ###

   Trei berze se întâlnesc în zbor și încep să se întrebe una pe cealaltă:

   - Tu unde mergi ?

   - Merg la un cuplu care încearcă de zece ani să aibă un copil… Le duc o fetiță.

   - Frumos.

   - Și tu?

   - Merg la o doamnă care nu a avut niciodată copii... Îi duc un băiețel.

   - E tare!...

   - Dar tu? întreabă cele două berze pe a treia.

   - Păi, merg până aici, la mănăstirea de maici. Nu le duc niciodată nimic, dar îmi place să le bag în sperieți...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...