joi, 19 noiembrie 2020

Azi, gândurile mi-au zis „miau”

500+ Best Imagini haioase. images in 2020 | imagini haioase, imagine, pisici

   MOTTO: „Vezi, firul telegrafului este un fel de pisică foarte, foarte lungă. O tragi de coadă în New York şi ea miaună în Los Angeles. Înțelegi asta? Iar radioul funcționează în mod asemănător: trimiți de aici şi recepționezi acolo. Singura diferență este că nu există vreo pisică.” (Albert Einstein)


   Astăzi e una dintre zilele „acelea” (destul de dese în ultima vreme): timp urât și umed, timpuri grele sub spectrul amenințător al COVID-ului, stare destul de morocănoasă și „tristuță”, tendință de a vedea totul în gri, urmată de autocritică și (auto)morală. Deci, zile în care trebuie să duc muncă de lămurire cu mine pentru a intra pe ceea ce eu numesc „făgașul normal” (dar care altora poate să li se pară aberant, ieșit din comun, demn de milă sau de invidiat, depinde unde-i situat fiecare pe scara socială și de cât IQ posedă). Am început ziua cu o ședință „de autocritică și (auto)morală”, a cărei ordine de zi, în amănunt, nu trebuie neapărat s-o știe și domniile voastre. Am căutat apoi cuvintele din dexonline.ro, care cuvinte, bineînțeles, sunt rar folosite sau livrești:

   TURPITÚDINE, turpitudini, s. f. (Livr.) Faptă rușinoasă, josnică, mârșavă. – Din lat. turpitudo, -inis, fr. turpitude. Sursa: DEX '09 (2009).
   DEFENDÓR, defendori, s. m. (Rar) Pârât, acuzat. – Din fr. défendeur. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: S-a născut, în 1962, actrița americană Jodie Foster, dublă câștigătoare a Premiului „Oscar” pentru cea mai bună actriță. Unul din rolurile premiate a fost cel din filmul „Acuzata”.

   Am căutat și ceva „ultime știri”: m-am îngrozit, scârbit, indignat, stări care nu-mi sunt de niciun ajutor, era să mă las păgubașă când, printre COVID, accidente, crime, declarații tâmpite ale politicienilor, am găsit ceva amuzant, pe principiul, „Țara arde și baba se piaptănă”. Pe digi24.ro era știrea următoare: 

    „O aplicație care își propune să traducă mieunatul pisicilor a fost dezvoltată de un fost inginer din cadrul Amazon Alexa. „MeowTalk” înregistrează sunetul și apoi încearcă să-i identifice semnificația, relatează BBC. (...) În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furioasă!” și „Lasă-mă în pace!” Cercetările sugerează că, spre deosebire de oameni, pisicile nu au o limbă comună. Fiecare mieunat de pisică este unic și adaptat proprietarului ei. Deci, în loc de o bază de date generică pentru mieunaturi, traducerea aplicației diferă în funcție de fiecare profil individual. (...) Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store. Întrucât este încă în stadiile incipiente de dezvoltare, există recenzii mixte, mai mulți utilizatori plângându-se de erori în aplicație. „Mă enervează. Tocmai am descărcat-o și nici măcar nu am reușit să o folosesc, deoarece îmi spune tot timpul că există o eroare de conexiune WiFi”, a scris un utilizator. „Primeam traducerea: Sunt îndrăgostit! În 90% din cazuri”, a spus un alt utilizator. Dar alții au lăsat recenzii pozitive, iar aplicația are un rating mediu de 4,3 pe Google Play Store. „Deocamdată, dacă nu o iei prea în serios, este o aplicație foarte distractivă. Și cine știe, poate în timp va învăța cu adevărat mieunatul pisicii mele în toate cazurile. Cu siguranță, pare promițător”, a scris un utilizator.”

        Da, numai asta ne mai lipsea! Închei cu un banc în ton:

 

Un șoarece şi o pisică stau la rând la o cofetărie. Chelneriţa întreabă şoarecele:

- Ce doreşti?

- O prăjitură cu frişcă, vă rog!

- Şi dumneavoastră, domnule motan?

- Eu vreau doar frişcă.

- V-o pun într-o cupă sau pe farfurie?

- Nu, puneţi-o direct pe şoarece!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...