joi, 1 noiembrie 2012

Gânduri care fredonează "Ol iu nid iz lov"!

            

        Titlul acesta, în transcriere umoristico-fonetică, inspirat cred că din nişte ziceri ale "Caţavencilor", mi-a venit în minte când am realizat că Iubirea, cea care ar trebui să ne însoţească în fiece clipă a existenţei noastre (şi nu mă refer, of course, doar la iubirea dintre un bărbat şi o femeie) este din ce în ce mai absentă din vieţile noastre, am uitat-o, am speriat-o, am făcut-o să plece cu minciunile noastre, cu răutatea noastră, cu mercantilismul nostru, cu micimile noastre, cu egoismul şi, până la urmă, cu prostia noastră. Iată ce spun despre iubire doi oameni foarte talentaţi şi înţelepţi:
         "Iubirea nu este un târg: te iubesc pentru că mă iubeşti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc".
                                                                  Liviu Rebreanu 
         "Iubirea cheamă iubire. Nu este atât de important ca să fii iubit, cât să iubeşti tu cu toata puterea şi cu toata fiinţa".
                                                                  Constantin Brâncuşi
           Sunt de acord. Şi cam de aceeaşi părere erau şi băieţii de la "Beatles", căci ei sunt cei care au tot cântat că "All you need is love!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...