joi, 29 noiembrie 2012

Gânduri confuze


                                               MOTTO:
                                     "Trebuie să fi studiat mult
                                      ca să ştii puţin."
                                             Montesquieu

     Vorbele de mai sus nu au absolut nicio legătură cu mine. Orice asemănare este absolut întâmplătoare. Pentru că eu nu am studiat mult. Doar vreo şaisprezece ani. Pe urmă, bineînţeles, nu m-am oprit. Am studiat în continuare, dar "de voie", adică am citit tot ce mi-a plăcut. Sigur, ştiu mult mai multe decât ştiu alţii, dar, în acelaşi timp, ştiu mult mai puţine decât ar trebui să ştiu. Iar pentru asta, am mereu surprize. Iată, de exemplu, că astăzi întâlnesc, în revista REBUS, un titlu de careu care mi-a readus în memorie un cuvânt pe care l-am mai întâlnit o dată (hai, de două, bine, de trei ori!) în viaţa mea şi care m-a făcut să realizez iar (sau, din nou...)cât sunt de superficială şi ce confuză devin uneori din cauza acestei superficialităţi. Cuvântul este GALIMATIAS. (s. n. Vorbire sau scriere încurcată, confuză. [Pr.: -ti-as. – Var.: galimatíe s. f.] – Din fr. galimatias).
                                                                                       
     P. S. Bonsaiul pe care l-am pus aici spre ilustrare, nu are, nici el, vreo legătură cu ce am scris mai sus, dar m-am gândit că dacă stau şi mă uit la el, meditând, poate că mi se limpezesc gândurile şi devin mai înţeleaptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...