duminică, 30 ianuarie 2022

Gânduri fără TVA

În loc de MOTTO: „Se presupune prețul de 10 lei fără TVA. Prețul cu TVA se calculează aplicând cota de TVA (19% în cazul României) la prețul fără TVA. (10 +10 *(19/100) = 11.9 lei, sau mai simplu,  10 * 1.19 = 11.9 lei).”


     Figura de mai sus reprezintă gândurile mele de astăzi (cărora m-am hotărât să nu le mai „adaug” niciun TVA, hotărâre pe care o voi aplica și-n zilele următoare), gânduri ce sunt supărate pe mine și mă trimit, metaforic vorbind, la colț. Mai întâi pentru că m-am încăpățânat să văd până la capăt (plictisindu-mă îngrozitor) un serial mai mult decât prost, cu actori destul de „slăbuți” și un scenariu tâmpit care-mi amintește de anii '60. Apoi, pentru că mi-am cheltuit toată pensia de pe luna ianuarie pe facturi, taxe, impozite, rate, medicamente și (destul de) puținele cumpărături necesare într-o gospodărie modestă. Recunosc că au dreptate. De-aici, de la colț, ca să-mi treacă ciuda că am fost muștruluită, mi-am șoptit câteva versuri ale lui Mugur Dumitriu (publicate pe Facebook în 11 mai 2020):

Eu te gândesc pe tine ca pe-un noi
Un fel oval de început de lume
Sau o geneză născocită-anume
Într-o primordială zi de joi

Eu te sărut cu felul meu de buze
Pe coapsa ce abía ți s-a născut
Din felul tău de carne și de lut
Și-apoi adorm pe sânii tăi de muze

Eu te iubesc pe tine într-un fel
De Dumnezeu pândind prin tot abisul
Să-și împlinească-n carnea noastră visul
De-a născoci Geneza în alt fel

😚 

Și, ca cireașa de pe tort, câteva glume:

😅

Un tip îi povestește amicului său:
- Până la urmă s-a dovedit că bebelușul pe care îl creșteam de două săptămâni nu era al meu. Cică a fost nu știu ce încurcatură la spital. Sincer să fiu, m-am gandit și eu la treaba asta. Eu mă dusesem acolo doar ca să-mi scoată gipsul!
😊
Doi vecini stau de vorbă:
- Câinele meu, după cum știi, urmarea toți oamenii pe bicicletă.
- Și, ce-ai făcut?
- Într-un final a trebuit să-i ascund bicicleta!
😃
Într-un restaurant, orchestra începe să cânte. Clientul, arătând felul de mâncare pe care l-a servit chelnerul, întreabă:
- Ce-i asta?
Chelnerul, atent la orchestră:
- E o bucată din "Văduva veselă", domnule...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...