luni, 17 ianuarie 2022

NIȘTE GÂNDURI CU +

„Atitudinea pozitivă poate să nu îți rezolve toate problemele, dar va deranja destul de mulți oameni pentru a merita efortul.” (Herm Albright)

Cum sa gandim pozitiv? - PsihoLearning Solutions PsihoLearning Solutions

Citatul acesta, pus de mine ca motto, îi aparține generalului american Frank Herman Albright (1865-1940) și mi-a plăcut mult. M-a amuzat și mi-a dat curaj. Pentru că eu încerc acum, din toate puterile, să revin la acea „atitudine pozitivă” de acum câteva săptămâni, care-mi dădea un precar echilibru cu mine și cu lumea. Dar mă-ndoiesc că încercările mele de a gândi cât mai pozitiv îi deranjează pe unii și pe alții. Și, dacă-i deranjează, atunci este problema lor, n-au decât, chiar nu-mi mai pasă. Am să citez mai jos o parte dintr-un articol, intitulat „Cinci activități care te ajută să gândești pozitiv”. Și asta nu pentru că e plin de înțelepciune (a fost însă plin de greșeli gramaticale, dar nu-i bai) și nici pentru că nu mai știu cum e cu gândirea pozitivă, ci pentru a recapitula un pic...

1. Pictura
Pentru a beneficia de o stare de relaxare este indicat să îți păstrezi în permanență mintea liniștită. Învață să îți petreci timpul făcând lucruri pozitive, care îți fac plăcere și te împlinesc. Pictura este ideală pentru a te exprima liber și fericit, fără să pui pe hârtie efectul dramatic al acțiunilor zilnice. Câteva accesorii pentru pictură deosebite și un șevalet îți vor oferi posibilitatea de a reprezenta într-un mod plăcut cele mai frumoase imagini din viața de zi cu zi. O astfel de activitate are un efect pozitiv asupra minții și corpului.

2. Ascultă muzica preferată
Puterea miraculoasă a minții tale poate fi modelată foarte ușor cu ajutorul melodiilor preferate. Muzica a fost și va fi întotdeauna un excelent amplificator pentru pozitivitate. Nimic nu poate înlocui emoțiile pe care le trăiești atunci când rostești versurile favorite dintr-un cântec ce îți exprima atât de bine personalitatea sau stările sufletești. Și nu este vorba doar despre muzica dedicată meditației și relaxării, ci mai degrabă de oricare gen muzical care îți aduce un zâmbet pe chip. Ascultarea constantă a unor melodii preferate îți va îmbunătăți gândirea pozitivă, energia și dispoziția.

3. Exerciții de respirație
Respirația reprezintă arta echilibrului și o parte naturală a vieții. Aceasta are o putere imensă asupra organismului, însă oamenii au impresia că se întâmplă în mod inconștient. Cel mai probabil ați observat că mânia, stresul, teama, panica sau frica provoacă respirații superficiale și rapide. Pe de altă parte, situațiile calme și fericite generează o respirație lentă și adâncă. Asta înseamnă că respirația poate influența emoțiile în mod pozitiv dacă faci un obicei din a trage ușor și adânc aer în piept. Când ai probleme sau te afli într-o stare negativă, închide ochii, respiră adânc și încet timp de cinci minute și vei observa imediat efectul benefic asupra minții și corpului.

4. Mănâncă sănătos
Acordă atenție dietei tale și vei vedea că o să te simți mult mai bine. Modificarea atitudinii de la negativ la pozitiv implică și corpul. De fiecare dată când ești stresat, tinzi să mănânci mai mult, iar acest lucru are repercusiuni asupra sănătății. Atunci când consumi o cantitate prea mare de alimente ai un sentiment de vină, însă porțiile mai mici dintr-o masă echilibrată îți oferă un sentiment de bine. Încearcă să îți schimbi stilul de viață și să mănânci alimente cât mai sănătoase. În mod sigur, acest lucru va avea un impact semnificativ asupra dispoziției, organismului și gândirii tale pozitive.

5. Dăruiește
Toate problemele și stările negative din viata unei persoane dispar în momentul în care recunoștința începe să își facă simțită prezența. O minte conștientă de toate lucrurile bune și de toate binecuvântările primite va depăși obstacolele mai ușor. Concentrându-te pe ceea ce ai și mai puțin pe ce îți lipsește vei reuși să fii mai optimist. De asemenea, vei realiza că mulți nu se pot bucura de relațiile sau de avantajele materiale pe care tu le-ai putea considera insuficiente. Învață să dăruiești și altora, iar recunoștința lor îți va oferi o cale sigură și pozitivă către o viață mai bună.
Gândirea pozitivă este un sentiment care te poate elibera dintr-o capcană a negativismului. De multe ori, oamenii nu reușesc să își canalizeze emoțiile astfel încât să facă față situațiilor mai puțin fericite. Așteaptă-te întotdeauna la bine, chiar dacă ești pregătit și pentru ceea ce este rău. Viața înseamnă să îți asumi riscuri și să profiți de șansele oferite, fără a trăi cu teama că nu vei reuși. Sursa: https://www.gandeste-pozitiv.ro/

NOTA MEA: 👀  💬 💤


Să ne distrăm oleacă...

😃

La școală, un puști află de la colegii lui că cei mai mulți dintre adulți ascund secrete murdare, prin urmare este foarte ușor să-i șantajezi. I s-a mai spus că tot ce trebuie să faci este să le spui „știu întregul adevăr”. Așa că puștiul nu stă pe gânduri și vrea să încerce puterea celor trei cuvinte când ajunge acasă. La intrarea în casă este întâmpinat de maică-sa, așa că îi spune, pe un ton confidențial, „Mamă, știu întregul adevăr”. Fără să stea prea mult pe gânduri, mama îi dă o bancnotă de 10 de lei și-l roagă: „Să nu-i spui nimic lui taică-tău”. Mulțumit de cum se așezaseră lucrurile, micul șantajist îl așteaptă pe tatăl său să se întoarcă de la serviciu și îl informează din start, că „știe întregul adevăr”. De prisos să spunem că tatăl îi întinde o bancnotă de 50 de lei și îi cere același lucru: „Te rog să nu-i spui nimic maică-tii”. Foarte mulțumit, puștiul era a doua zi în drum spre școală și îl vede pe poștaș în fața casei. Se gândește în sinea lui „De ce nu?” și îl abordează și pe acesta: „Știu întregul adevăr”. Poștașul scapă ziarele din mână, deschide brațele emoționat și-i spune: „Atunci vino aici și dă-i lui tati o îmbrățișare!” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...