duminică, 22 decembrie 2019

Povești, vise, roluri și gânduri

SOLSTIȚIU DE IARNĂ 2019. Ce trebuie să faci în cea mai lungă noapte din an

  „Eșecul este o vânătaie, nu un tatuaj.” – John Sinclair

   Am găsit citatul de mai sus și, în momentul ăsta de bilanț (făcut ca la fiecare sfârșit de an) al gândurilor mele, mi s-a părut foarte potrivit. Pentru mine. Și pentru alții. Pentru că, asemenea tuturor, am avut în viață și mici victorii dar, în cazul meu, și multe eșecuri zdrobitoare. Care, bineînțeles, mi-au fost lecții pentru mai târziu. Sau nu, poate că uneori am fost o elevă nu prea silitoare. Oricum, despre unele eșecuri am uitat, iar altele m-au marcat pentru totdeauna. Să trecem mai departe, că nu-i nimic interesant în rememorarea eșecurilor mele. Cel care a postat acest citat a pus drept autor pe Jon Sinclair. Domnul GOOGLE, când l-am întrebat, nu știa nimic despre acesta. În schimb, mi-a spus, foarte lapidar, că „John Sinclair este un poet, scriitor și activist politic american din Flint, Michigan. Stilul definitoriu al lui Sinclair este poezia jazz, iar el și-a lansat majoritatea lucrărilor în format audio.” Cred că despre el e vorba. Voi mai studia problema. Rătăcită printre citate, autori, poze cu aurora boreală, am uitat despre ce povești, vise și roluri voiam să scriu astăzi. Poate mâine îmi voi aminti. Acum, dacă tot am pus poza aceea, iată ce scrie cineva pe momondo.ro despre aurorele polare:
„Aurora Boreală (sau Luminile Nordului) reprezintă unul dintre fenomenele spectaculoase ale naturii.
Aceste fuioare stranii de nori de lumină, care apar de obicei în nuanțe pale de verde și roz, sunt rezultatul coliziunii dintre particulele încărcate ale vântului solar cu particulele atmosferei terestre.

Din punct de vedere științific, Aurorele Polare pot apărea oriunde pe glob. Practic însă, ele sunt văzute cel mai bine pe o rază de 2500 de km în jurul polilor magnetici ai Pământului, la sfârșitul toamnei și începutul iernii (Aurora Boreală la Polul Nord, respectiv Aurora Australă la Polul Sud).”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...