miercuri, 25 decembrie 2019

Fulgi imaginari de nea printre gânduri

Imagini pentru zapada

Azi este Crăciunul! Am dat pe-aici, pe la blog, doar pentru a vă mai ura, domniile voastre, încă o dată, să aveți Sărbători cu bine și cu sănătate, să fiți veseli și cu pace-n suflete. Am pus poza asta pentru că aș fi vrut să ningă. Poate la anul! Adică, sigur la anul! Și, cu acești fulgi imaginari jucându-mi-se printre gânduri, am început că caut termeni și expresii legate de ninsoare și de fulgi de nea. Deci: omăt, zăpadă troienită, „fulgii de nea sunt lacrimi înghețate ale cerului”, „acoperământ pufos de nea”, „fulgii de nea mângâie fața Naturii”, „fulgi gingași şi albi asemănători aripilor unor fluturi”, „oceanul de ninsoare”, „plapumă albă şi moale de nea strălucitoare”, steluțe mici şi albe, plutesc în zbor legănat”, „ninge cu fulgi mari, care parcă se joacă de-a prinselea prin aer”, „troienele de zăpadă sunt împrăștiate de vânt”. Și muuulte altele vor mai fi fiind, dar nu mai am răbdare, așa că voi încheia destul de abrupt, cu o butadă găsită pe myzutv.ro:

„Inventivitatea românilor nu are limite, pe site-urile cu anunțuri au apărut mesaje cu "vând zăpadă" sau "cumpăr om de zăpadă la mâna a doua”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...