joi, 28 decembrie 2017

GÂNDURI INCONGRUENTE

Imagini pentru starea mea de azi


MOTTO: „Viața e ceva ce ți se întâmplă atunci când nu poți să dormi.” (Fran Lebowitz)


Nu știu dacă domniilor voastre vi s-a întâmplat vreodată ceva asemănător, dar azi dimineață, mintea mea îmi spunea foarte hotărâtă că „gata cu zilele de sărbătoare, ai o groază de treburi de făcut”, iar „fizicul” meu, ușor lenevos, zicea „ba”. Dar, culmea, nici chiar gândurile mele nu erau toate de acord. De aici și titlul. Ca să mă lămuresc de ce există în mine această „dispută”, m-am plimbat pe imensele „pajiști” ale lui Google și am aflat următoarele despre diferitele noastre corpuri. Unii susțin că sunt șapte, alții că patru. Așa că am ales:

Corpul Fizic reprezintă planul fizic, lumea în care trăim, în care trăim perspectiva noastră.
Corpul Eteric este în relație cu energiile şi informațiile ce susțin materia şi o ajuta să subziste, este dublura corpului fizic.
Corpul Astral reprezintă planul astral, al sentimentelor și al dorințelor noastre.
Corpul Mental reprezintă planul mental, al gândurilor noastre.
Buun, după ce corpul meu fizic și cel mental s-au pus de acord și am trebăluit un pic, m-am gândit să scriu câteva vorbe. Cam astea ar fi toate. A, mai am de explicat un cuvânt din titlu, adjectivul „incongruent”, despre care DEX-ul spune că e opusul acestuia de mai jos, de care îmi amintesc, vag, de la orele de matematică:
CONGRUÉNT, -Ă, congruenți, -te, adj. 1. Care concordă, care coincide; corespunzător, coincident, echivalent. 2. (Despre numere întregi) Care dau același rest la împărțirea cu un divizor comun. 3. (Despre figuri geometrice) Care sunt egale sau care pot fi făcute să coincidă una cu alta printr-o deplasare. [Pr.: -gru-ent] – Din fr. congruent, lat. congruens, -ntis.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...