miercuri, 17 aprilie 2024

Câteva gânduri plicticoase

CITATUL ZILEI:
Unele schimbări par negative la suprafață, dar curând vei realiza că a fost creat spațiu în viața ta astfel încât ceva nou să apară.” (Eckhart Tolle)
CUVÂNTUL ZILEI (și expresiile cu acest cuvânt):
ȚAP, țapi, s. m. 1. Masculul caprei domestice, al caprei negre și al căprioarei. ◊ Țap ispășitor = a) (în „Vechiul Testament”) țap pe care marele preot îl încărca la sărbătoarea ispășirii cu toate păcatele neamului lui Israel și care era apoi alungat în deșert; b) (figurativ) persoană asupra căreia se aruncă vina pentru greșelile altora. ◊ Expr. A sta ca un țap logodit = a sta țeapăn, prostit, aiurit. 2. Pahar special de bere, cu toartă, având capacitatea de 300 ml; conținutul unui astfel de pahar. 3. (Art.) Numele unei constelații în care intră Soarele la solstițiul de iarnă. Cf. alb. cap, cjap, sb. cap. Sursa: DEX '09 (2009).
BANCUL ZILEI: 
Anunț la mica publicitate: „Vând Enciclopedia Britannica, 50 de volume, calitate excepțională, legate în piele de Cordoba, stare perfectă. Preț 1.000 de dolari sau „care dă mai mult”. Nu mai am nevoie de ea. M-am însurat săptămâna trecută, iar nevastă-mea le știe pe toate”.
POZA ZILEI:
P. S. Rândurile de azi (și, implicit, gândurile mele) m-au plictisit până și pe mine, stăpâna lor, așa că poate ar fi fost mai bine dacă domniile voastre nu le-ar fi citit...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...