duminică, 10 septembrie 2023

Niște gânduri cam somnoroase...

 nici albă   Expresia zilei: Nici albă, nici neagră/ nici cal, nici măgar/ nici călare, nici pe jos/ nici în car, nici în căruță 1. (despre o situație) Nehotărât, indecis. 2. Ambiguu, de o calitate sau o compoziție incertă. Sursa: Argou (2007). 

Nota mea: Această ilustrare (foarte inspirată) a expresiei de mai sus, din dexonline (https://dexonline.ro), îi aparține Anei-Maria Gălețeanu.

Citatul zilei: „Omenirea este împărțită în două categorii: cei care se trezesc târziu și cei care se trezesc devreme. Primii sunt calmi și buni. Ceilalți, în schimb, susțin cu tărie nevoia ca toată lumea să se trezească devreme.” (Achille Campanile) 

Bancurile zilei:

Într-o zi, medicul veterinar îl lămurește pe studentul practicant cum trebuie să se administreze pastilele laxative:
- Pui pastila în gură, iei un tub gol în interior, un capăt îl pui în gura calului și sufli cu toată puterea la celălalt capăt.
A doua zi, studentul apare cu o întârziere de două ore, având fața de o culoare verde pal.
- Ce s-a întâmplat? întreabă veterinarul.
- Păi, calul a suflat primul...

&
Un adolescent vine seara acasă, amețit de băutură de-a binelea. Se gândește: „Pentru a nu mă da de gol în fața părinților, am să trec tiptil prin sufragerie.” Deschide ușa, acolo stătea tatăl său. Băiatul, imediat închide ușa și se gândește ce să facă mai departe. Hotărăște să intre în bucătărie, să bea apă. Numai că, deschizând ușa, îl vede pe taică-său acolo. Panicat, închide ușa și se hotărăște să se ducă la el în cameră. Când deschide ușa, acolo stătea taică-său, care începu să strige:
– Măi băiete, dacă mai deschizi încă o dată ușa de la WC, îți rup urechile!

&
O fetiță trebuia să facă o temă la școala legată de nașterea ei.
- Cum m-am născut eu? își întreabă ea mama.
- Ei bine, draga meu, pe tine te-a adus barza, îi răspunde ea încurcată.
- Dar cum v-ați născut tu și tata?
- Și pe noi ne-a adus barza.
- Dar bunica și bunicul?
- Tot barza i-a adus și pe ei.
Câteva zile mai târziu, fetița prezintă lucrarea pe care era scrisă o singură frază: „Această temă a fost dificil de făcut datorită faptului că în familia mea, de trei generații, nu a mai fost nicio naștere normală.”

Gândurile zilei:

Ei, aici va fi un pic mai dificil, pentru că majoritatea zdrobitoare a gândurilor mele e într-o stare de somnolență. Ca să fiu sinceră, nici până acum nu erau gândurile mele prea vioaie și „dăștepte”, dar măcar azi pot să dau vina pe faptul că în noaptea de vineri spre sâmbătă nu am putut dormi deloc (nu pot să-mi explic nici eu de ce, deci nu vă pot spune nici domniilor voastre motivul, lăsăm totul să plutească în mister). Așa că noaptea trecută, eu și gândurile mele ne-am scos pârleala (uite o expresie asupra căreia o să revin) și am dormit vreo nouă ore. Dar cred că încă mai dormim, pentru că nu avem spor la scris deloc. Și, apropo de motto, eu una mă trezesc devreme de obicei, dar zău că nu am nimic împotrivă ca alții să doarmă până mai târziu. Am văzut că astăzi este Ziua Internațională pentru Prevenirea Suicidului (Doamne, apără și păzește!) și m-am gândit să mai caut iar, împreună cu Wikipedia, câte ceva despre zilele astea internaționale. Bineînțeles, Google mi-a dat imediat Zile libere în anul 2023, i-am zis că nu mă interesează, dar le-am numărat, așa, de curiozitate: sunt cincisprezece. Despre celelalte o să încerc să „povestesc” mâine, pentru că sunt pe muuuuulte pagini și, desigur, cred că o să mă opresc doar (da, ați ghicit) la cele care mă amuză mai tare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...