vineri, 1 martie 2019

Gânduri serioase, gânduri despre fleacuri, gânduri despre alte marcaje... (Pe scurt, GSGFGAM!)


Imagini pentru martisor  

MOTTO 1: „Într-o primăvară am numărat 136 de stări diferite ale vremii pe parcursul a 24 de ore.” (Mark Twain)
MOTTO 2: „Dacă nu ai fost niciodată mișcat până în străfundul sufletului de o floare răsărită în primăvară, probabil că sufletul tău nu a cunoscut vreodată înflorirea.” (Audra Foveo) 

Bun, așa cum mi-am promis, azi, 1 martie, îmi încep „proiectul” care îmi bâzâia printre gânduri ca un țânțar supărător și nu-mi dădea deloc pace de-un timp. Am început ezitant (ca de obicei, Balanță, deh!), punând două motto-uri, unul plin de umor, altul mai liric și sensibil. Pentru că și gândurile mele, la acest început de drum (căci va dura ceva vreme, sper, „proiectul-lucruri-bune-pentru-aducere-aminte-sau-lucruri-bune-de-aruncat”), sunt la fel de ezitante. Se „plimbă” între polul negativ (adică lipsa cronică a banilor, lucrări dentare, inevitabila astenie de primăvară, nervi) și, evident, polul pozitiv (auto-îndemnuri de genul: Lavinia, ești destul de sănătoasă, la fizic și la minte, ai un acoperiș deasupra capului, te ocupi cu lucruri care-ți fac plăcere, „Zoe, Zoe, fii bărbată!”, bla-bla-bla...). Aruncatul unor „lucruri” (termen generic pentru idei, hârtii vechi, haine, pantofi, alte nimicuri adunate compulsiv) se va face, în modul virtual, în scris, dar și în viața reală. Trebuie să scap de multe dintre ele, deci trec cu avânt la CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ. Practic, azi am aruncat zeci de chitanțe, facturi și alte „plăți”, și, de la rubrica aceea, ALTE MARCAJE, vreo cinci-șase rețete de prăjituri, torturi, salate (le găsesc oricând pe Google), chestii ciudate (care m-au făcut să mă întreb „de ce le-oi fi păstrat?”) și câteva site-uri care au dispărut între timp în negura Internetului. Gata pe ziua de azi. Vă urez tuturor o primăvară de vis!

Imagini pentru martisor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, hlizeală maximă a gândurilor

„ Cerul le-a dat oamenilor trei lucruri pentru a compensa dificultățile vieții: speranță, somn și zâmbet .” (Immanuel Kant) Speranța și somn...