sâmbătă, 2 martie 2019

GSGFGAM (2)


Imagini pentru de toate pentru toti 

 

 

  Am început astăzi prin a elimina din lista de articole care urmau să fie citite de mine, într-un viitor destul de incert, tot felul de rețete, bombănindu-mă singură pentru că am putut crede pe atunci (cam cu vreo trei-patru ani în urmă) că m-aș apuca vreodată de făcut torturi sofisticate sau „pâine pufoasă cu iaurt”. Mă rog, asta e! Apoi am găsit un articol scris de Ilie Șerbănescu (în 13 februarie 2017, publicat în ziarul „Cotidianul”), articol intitulat „Bizarerii deloc bizare”, pe care l-am citit pe jumătate, dar văzând că mă depășește problema, (economie, privire globală asupra...) am renunțat și l-am șters cu hotărâre de la rubrica „Alte marcaje”. Mai departe, la adresa de mai jos (deși nu știu dacă va fi cineva interesat), am găsit unul dintre miile de „leacuri minune” care hălăduiesc într-o veselie pe tot Internetul: http://planetapamant.com/2019/01/29/sare-si-ulei-un-amestec-care-poate-ameliora-multe-tipuri-de-durere/. Ei, dacă nu ameliorează și durerile sufletului, n-am făcut nimic! Gata, am scăpat și de acest articol. Urmează, plin de avânt, „Calendarul lucrărilor în grădină”, de pe un site numit www.casasidesign.ro, șters și ăsta, pentru că deja știu care sunt lucrările acelea, și apoi, la multe am renunțat din cauza invaziei limacșilor. Un site interesant, unde o să mai revin (deci, e de păstrat), este www.historia.ro, de unde am citit, cu plăcere, articolul „O căsuță de vis din România”. Acum studiez cu atenție un alt site pe care mi l-am notat, www.miscareaderezistenta.ro și o să văd dacă e de păstrat sau de „aruncat”. 
   Închei cu un haiku al japonezului Masayuki Inui (pseudonim Ban’ya Natsuish), unul dintre multe altele ce așteptau să le citesc, publicate aici: http://revistaramuri.ro/: 
Lună plină – 

 țara e tânără                                           

 cântecele ei sunt bătrâne.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, hlizeală maximă a gândurilor

„ Cerul le-a dat oamenilor trei lucruri pentru a compensa dificultățile vieții: speranță, somn și zâmbet .” (Immanuel Kant) Speranța și somn...