joi, 14 februarie 2019

Repetiții printre gânduri...


   Anul acesta, în această zi de joi, chiar nu am chef deloc să scriu „ceva” despre Valentine's Day. Așa că am reluat, după ce m-am uitat pe blogul meu (la postările din 14 februarie de prin 2010 încoace), niște rânduri scrise tot de mine, dar când aveam chef. Deci:

Imagini pentru imagini comice cu valentine s day susks

*** Marți, 14 februarie 2012 

Gânduri despre Ziua Îndrăgostiților 
   Mie, mărturisesc sincer, domniile voastre, nu-mi este pe plac sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților după modelul american. Una la mână, avem şi noi Dragobetele nostru, românesc, de ce trebuie să importăm sărbătorile altora, a doua, că Dragostea ar trebui celebrată în fiecare zi (şi, credeţi-mă, vă spune asta o persoană care nu prea are parte de dragoste, cel puţin nu în acest moment şi, mă rog, care nici în restul vieţii nu a fost prea răsfăţată cu aşa ceva...) şi, în fine, în al treilea rând, sărbătorirea asta, după ce şi-a pierdut toată semnificaţia iniţială, religioasă, este acum o invenţie a comercianţilor care vând astfel tot felul de lucrușoare cu inimioare şi floricele pe ele. Astea fiind zise, am să încerc să şi ilustrez cele zise de mine mai sus, prin zicerea de mai sus. 


*** Marți, 14 februarie 2017 

Gânduri roz bombon și cu fundiță
   Nu mai am chef să repet ce am tot scris sau spus despre Ziua Îndrăgostiților, importată după 1989, și sărbătorită „fițos” pe meleagurile noastre daco-getice. Și asta pentru că nu mai am nimic nou de spus. De fapt, fiecare, după vârstă, personalitate, educație și nivel de cultură, e liber să îmbrățișeze sau să respingă această sărbătoare. Sunt multe păreri pro și contra. În haosul care e acum la noi, asta mai lipsește, să ne certăm și pe Valentine`s Day. Eu cred că ar trebui să iubim în fiecare zi și că Iubirea nu are nevoie de prea multe vorbe sau cadouri. Dar asta e, comercianții sunt fericiți că fac iar bani (căci, după Sărbătorile de iarnă, lumea nu prea mai cumpără mare lucru), femeile sunt fericite că primesc cadouri, totul e roz-bombon și, vorba aia, suntem în ton cu lumea civilizată. Și, ca să vă demonstrez că fiecare își argumentează punctul de vedere, iată ce spunea, acum vreo trei-patru ani, Bogdan Naumovici, unul dintre cei care sunt de părere că sărbătorirea acestei zile la noi e „de bine”: „Cine are ceva împotriva Valentine’ s Day ori este sărac, ori este zgârcit, ori s-a despărțit de curând şi suferă, pentru că este doar o sărbătoare pozitivă.” Dar să nu uităm că Bogdan Naumovici lucrează în domeniul publicității (scuze, în advertising!) Q.E.D. Bine, în afară de subiectul de față, unde nu suntem de acord, trebuie să spun și faptul că el are câteva reclame foarte, foarte bune, lucru mai rar pe la noi, unde reclamele ne insultă inteligența. Țin minte că am râs minute în șir la reclama aia cu: „ăla mic și negru... era tac-su, mă!” )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...