luni, 26 februarie 2018

Gânduri care spun „mulțumesc”...


Imagini pentru multumesc






„Dacă i-am mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi, nu am mai avea timp să ne plângem.” (Citat celebru din Richard Wurmbrand) 

V-am mai zis cândva (cred că în mai multe rânduri chiar) că eu cred în micile fericiri. Ei bine, foarte pe scurt, căci sunt cam ocupată, o să vă mărturisesc, domniile voastre, gândurile mele de astăzi. Și anume, gândurile care îi spun „mulțumesc” lui Dumnezeu, căci mi-a îngăduit azi trei mici bucurii: una, că lucrez la ceva care, efectiv, îmi place mult, că m-am preumblat (cu treburi, nu așa, în dorul lelii!) prin ninsoare și că, prin bunăvoința unei doamne (de unde cumpăr, de obicei, miere), am gustat azi, după mult timp, faguri, ceea ce m-a făcut să plonjez cu mintea în plină copilărie, la bunici. Ei aveau câțiva stupi și, desigur, fagurii erau preferații mei. Mi-am readus mintea în prezent și, cu toată smerenia, din tot sufletul, zic iar „mulțumesc”!

Buuun, o să închei acum, căci v-am zis că nu prea am vreme și, după ce am împărtășit cu domniile voastre gândurile de azi, o să împărtășesc cu cititorii mei obișnuiți și aceste două mici expresii, VĂ ROG și MULȚUMESC (pe care eu le-aș numi magice și care, dacă le-am rosti mereu, ne-ar face mult mai buni și mai nestresați), în mai multe graiuri ale Terrei:


Franceza: Vă rog - Je vous (en) prie; Mulțumesc - Je vous remercie 


Engleza: Vă rog / Please; Mulțumesc - Thank you;


Armeana: Vă rog – Khndrum yem; Mulțumesc – Shnorhakalut’yun


Japoneza: Vă rog - Dozo; Mulțumesc - Arigato


Spaniola : Vă rog – Por favor; Mulțumesc – Gràcias


Ceha: Vă rog – Prosím; Mulțumesc – Díky


Greaca: Vă rog – Parakaló; Mulțumesc – Ef̱charistíes


Hindi: Vă rog – Kr̥payā; Mulțumesc – Dhan’yavāda



Irlandeza: Vă rog – Ie do thoil; Mulțumesc – Go raibh maith agat


Lituaniana: Vă rog – Prašom; Mulțumesc – Dėkoju


Germana: Vă rog - Bitte; Mulțumesc - Danke


Maghiara: Vă rog – Kérem; Mulțumesc – Köszönöm


Portugheza: Vă rog – Por favor; Mulțumesc – Obrigado


Thailandeza: Va rog – Kruṇā; Mulțumesc – K̄hxbkhuṇ






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...