vineri, 19 mai 2017

Gânduri zâmbărețe

Imagini pentru ploi de primavara

    MOTTO: „Când știi că totul se întâmplă pentru a aduce ce este mai bun, atunci ești împăcat cu tot ceea ce se întâmplă cu tine. Ironia este că atunci când ești împăcat cu tot ceea ce se întâmplă cu tine, creezi un asemenea câmp de calm și armonie cu Universul, încât legea universală a atracției atrage și mai mult calm și armonie în viața ta.” (Neale Donald Walsch)

      Neale Donald Walsch este un cunoscut autor american, autor al seriei de cărți „Conversații cu Dumnezeu”. Recunosc sincer că nu-l știam decât din citatele găsite pe Internet. Azi, pentru că plouă și n-am chef de nimic, am mai citit câte ceva despre el. Dar nu despre asta voiam să scriu azi. Pornind de la citatul acestui autor, m-am gândit că încercările mele de a gândi pozitiv, pentru a fi în echilibru cu mine și cu ce e în jur, nu prea au fost băgate în seamă de Univers. El și-a văzut de-ale lui. Să explic: timp de aproape o lună, adică de prin 21 aprilie (când, oroare, a nins!), am avut pe-aici mai multe zile ploioase decât cu soare. Adică, în proporție de 85%. Tot ce am plantat și am semănat în grădină s-a îngălbenit sau a putrezit. Pomii fructiferi nu prea dau semne că ar avea ceva rod. Nu-mi rămâne decât să trag concluzia că ăsta e un mesaj al Universului către mine, adică: „Lavinia, renunță la grădinărit!” Păi, anii trecuți au fost sute de limacși care au mâncat tot-tot, acum e apă prea multă, peste două luni poate va fi secetă. Dar eu tot nu renunț. Mă voi ruga mai mult la Dumnezeu și voi munci în continuare. Să vedem cum îmi va răspunde la asta Universul. Deocamdată, o să-mi înveselesc un pic ziua, și nu numai cu un banc, ci cu trei. Voi parafraza (iar!) anunțurile acelea de la TV: acestea sunt doar niște bancuri, luați-le ca atare:

* Vama Borș. Cinci nemți într-un AUDI QUATRO. Polițistul de frontieră le cere pașapoartele, se uită, se uită... și zice: 

- Patru trece, unu se întoarce înapoi. 

- De ce? întreabă nemții. 

- Pentru că nu se poate așa ceva: cinci persoane într-un AUDI QUATRO. 

- Dar în cartea mașinii scrie că are cinci locuri, spune neamțul de la volan. 

- Dom'le, nu trece cinci în QUATRO! 

- Vă rog să-l chemați pe șeful dumneavoastră, să discutăm problema, zice neamțul. 

- Nu poate să vină, că de două ore se ceartă cu doi italieni care vor să treacă cu un FIAT UNO!

* Două blonde hotărăsc să meargă în pădure să-și caute și ele un brad de Crăciun. Dupa câteva ore de căutare, una dintre ele îi spune celeilalte: 

- Așa nu mai merge! Fată, am obosit de nu mai pot!

Cealaltă zice:

- Și eu! Propun să luăm primul brad pe care îl găsim, indiferent dacă are globuri sau nu! 

* Un om de la ţară, împreună cu băiatul său, vizitează un magazin universal de la oraș. Rămân amândoi „blocați” în fața celor două ziduri strălucitoare, care se despărțeau şi apoi se uneau la loc. Băiatul întreabă: 

- Tată, ce-i asta? 

Tatăl, care în viața lui nu văzuse un lift, răspunde: 

- Fiule, n-am văzut aşa ceva în viața mea, nu știu ce poate fi! 

În timp ce se uitau amândoi, cu ochii ieșiți din orbite de uimire, o bătrână într-un cărucior cu rotile vine, apasă un buton, cele două ziduri se deschid, iar bătrâna intră într-o mică cameră. Zidurile se închid, iar cei doi văd niște cerculețe mici de lumină, care se aprindeau și se stingeau. Zidurile se deschid din nou și apare o blondă superbă de 24 de ani. Tatăl zice: 

- Mă băiete, du-te repede și cheam-o pe mă-ta!

* Inginerul agronom către badea Văsâi: 

- Bade, cu metoda asta învechită nu o să obții nici cinci kile de pere din pomul asta... 

- Apăi, dom'le dragă, ai dreptate, e prun...

😊

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...