duminică, 21 mai 2017

Gânduri despre ELENE și CONSTANTINI




         MOTTO: „Nomen est omen” (Numele este destin)

       Astăzi am hotărât să pun pe hârtie (mă rog, înțelegeți domniile voastre, e un fel de-a spune) ceva ce am gândit de multe ori, mai ales în ziua de 21 mai sau, uneori, după ce cineva mi se adresa (în zadar) cu prenumele înscris în acte. Adică Elena. Însă, fatalitate, de când eram în fașă, toată lumea mi-a spus Lavinia. Deci, eu m-am obișnuit să fiu Lavinia, nu Elena. Bineînțeles că am tot căutat, de-a lungul vremii, apropo de cele spuse în motto, semne cum că aceste nume mi-ar fi influențat cumva destinul. Hm! E cam ca la citirea horoscopului, poate ceva mai bine explicat și, uneori, mai aproape de adevăr. 

    Am citit, de exemplu, înainte să încep a-mi scrie aici gândurile, (pe http://www.descopera.ro/stiinta/13686799-nume-si-destin-cum-ne-influenteaza-numele-existenta) un articol de Mihaela Stănescu, apărut în 12 februarie 2014, care m-a mai lămurit un pic. Dar nu de tot. 

       Pe urmă, am căutat semnificația acestor două nume care-mi „guvernează” viața, și anume, pe paginile de Internet (trăiască atotștiutorul „Google”!): http://www.diane.ro/2013/05/nume-elena-semnificatie-origine.html (zei buni, ce de litere înșirate aici...) și, respectiv, http://www.semnificatia-numelui.net/semnificatie-nume-lavinia/. Nu vă voi plictisi aici cu amănunte, în fond sunt numele mele, dar am ajuns la concluzia că am caracteristici de la amândouă, adică și de la numele de botez, și de la cel care îmi este ca un cognomen. 

      Bun, cam asta ar fi. Ah, ba nu, hieroglifele acelea puse de mine sus, pe pagină, sunt transcrierea numelui meu în chineză. 😔 Și, pentru că astăzi sărbătorim nu numai Elenele, ci și pe cei cu numele de Constantin, pentru cei interesați, am găsit ceva despre numele lor: http://www.itsybitsy.ro/semnificatia-numelui/constantin/. 

   👫 La mulți ani, tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...