marți, 25 aprilie 2017

Gânduri despre predicții

Imagini pentru marti trei ceasuri rele

Ieri, după cum sincer am mărturisit tuturor care aveau timp să mă asculte, nu prea am avut chef de muncit prin grădină. Astăzi, parcă-parcă aș fi fost tentată de un pic de roboteală. Dar pe urmă, absolut fără nicio legătură cu intențiile mele întru hărnicie, m-am gândit: „azi e marți, trei ceasuri rele”. Și mi-am dat seama că nu prea știu de se ce zice așa, din moși-strămoși (vorbim aici tot de acea „înțelepciune populară” la care m-am mai referit). Nu am avut prea mare răbdare să caut explicații pentru acest „de ce”, tot ce am găsit se referă la predicții, astrologie, horoscop etc. Dar voi continua să caut. Nu azi. Azi mi-am propus să ignor cele trei ceasuri rele, gândindu-mă insistent la trei lucruri bune: sunt în viață, sunt relativ sănătoasă și horoscopul zilei pentru Balanțe e mirobolant (glumesc!). Iată ce se spune, în general, pentru ziua de azi:

„HOROSCOP 25 APRILIE 2017: Ca efect al conjuncției Mercur-Lună, imaginația capătă azi o amploare neobișnuită și poate influența inițiativele și deciziile. Apare tendința de a vedea totul în roz, iar emoțiile capătă o importanță disproporționat de mare. În consecință, astăzi nu este recomandabil să luați decizii majore. De asemenea, vă sfătuim să amânați activitățile importante în plan profesional și în afaceri, oricât ar părea de clare și de sigure.” (Deci, înțeleg că trebuie să stau liniștită până îmi trece cheful de muncă...)

„BALANȚA: Se aud vești bune care adună lumea în jurul unui punct de atracție de care poate beneficia fiecare în parte într-un anumit fel. Și tu ai avut un rol la acest succes care merită celebrat cu atâta bucurie, poate chiar și cu un iz festiv, pentru că toată lumea a participat cu ceva la atingerea acestui scop. Se simte o atmosferă de petrecere în jurul tău și te bucuri din toată inima pentru succesul ce stă la baza acestui moment plăcut, iar aerul acesta amuzant, relaxant, optimist apropie și mai mult oamenii și strânge și mai puternic relațiile cu cei din jur, de parca ați fi o mare familie.” Sursa: www.romaniatv.net/horoscop. (Este o exprimare așa de vagă, plină de platitudini și de generalități, încât prefer să mă fac că nu înțeleg...)

Și iată ce spune www.dcnews.ro despre amărâtele alea de ceasuri rele:
„Dintre cele șapte planete, Marte şi Saturn sunt considerate planete malefice, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă. Pentru că ziua de marți este guvernată de Marte, iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână aparține celor două planete negative, şi pe parcursul întregii zile vor mai exista şi alte două ore planetare marcate de energia celor două planete. (...) Marţi, vor exista trei ore planetare patronate de Marte, iar sâmbăta, trei ore planetare guvernate de Saturn. În restul zilelor din săptămână vor exista câte două ore guvernate de cele două planete malefice, deci se poate spune că fiecare zi din săptămână are câte două ceasuri rele, și numai marţea şi sâmbăta există "trei ceasuri rele", adică trei ore planetare guvernate de cele două planete care aduc, de regulă, conflicte, neînțelegeri, piedici, probleme, eșecuri etc. Rețineți, fiecare zi are câte două ore marcate negativ de Marte şi Saturn, dar faptul că marţea şi sâmbăta avem deja o oră în plus a generat ideea că trebuie să ne luptăm cu cele trei ceasuri rele de marți şi sâmbătă.” (Mda, așa o fi, deci înțeleg că, de acum, șaisprezece ore pe săptămână o să mi le dedic acestei lupte...) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...