vineri, 16 iulie 2021

Ganduri care gânduresc (sau, după caz, gânguresc)

 Ganguritul ii incurajeaza pe bebelusi sa invete sa vorbeasca mai repede |  Superbebe.ro  

Mda, azi, după cele două-trei ore de muncit prin grădină, m-am retras la răcoarea plăcută din casă și am „tropăit” imediat spre blogul meu. Deci, am început prin a căuta ceva, un subiect interesant: am citit niște „breaking news”, am trecut repede la „horoscopul zilei”, sperând să mă distrez oleacă, apoi, cu un fel sadism față de propria-mi persoană, m-am îndreptat spre „știrile mondene” ca să-mi aleg ceva subiecte de „miștocăreală”. Dar, nu, n-am aflat nimic interesant, nu m-am distrat, nu m-am enervat, și nici nu mai am chef să „fac mișto” de nimic și de nimeni (în afară de mine însămi, desigur). Stau și mă gândesc: acum ce-mi rămâne de făcut? Păi, întâi de toate, o să merg să mănânc ceva, căci am băgat de seamă că mi-e foame rău...

Așa... Reiau. Primul verb din titlu cred că l-am inventat eu (adică, trag nădejde că-i așa, căci poate l-a mai inventat cineva, dar chiar nu-mi pasă), însă, din nefericire pentru mine, gândurile mele de astăzi nu prea „gânduresc”, că-s ostenite și ele de-atâtea întrebări (retorice) și de-atâtea griji (inutile), așa că, mai degrabă, conjugă ce de-al doilea verb, zicând unul către altul „îngâ-îngââ-îngâââ”. Le las în pace, să mai gângurească un pic și, până să adoarmă de tot, le spun un citat și niște bancuri:

Pierdem trei sferturi din noi înșine în încercarea de a fi ca alți oameni.” (Arthur Schopenhauer)

$$$


Soțul, la aniversarea vârstei de 75 de ani, se adresează credincioasei lui soții:
- Draga mea, de multă vreme vreau să te întreb ceva. Mereu m-a frapat faptul că cel de-al șaptelea copil al nostru nu seamănă cu ceilalți. Măcar acum, spre sfârșitul vieții, aș vrea să știu, a avut un alt tată?
Emoționată, soția mărturisește:
–  Da, ai dreptate, a avut alt tată.
–  Și poți să-mi spui cine a fost?

– Tu!

$$$

Un bărbat vrea să renunțe la viaţa de burlac, dar nu îşi găseşte aleasa inimii. Într-o zi, un prieten îl sfătuieşte:
– Măi, tu eşti în urmă cu tehnologia. În ziua de astăzi îţi găseşti nevastă imediat dacă pui un anunţ pe internet.
Bărbatul, cu o ultimă speranţă, pune un anunţ pe un site de matrimoniale „Bărbat sătul de viaţa de burlac, 38 de ani, foarte răbdător şi iubitor. Caut nevastă!”.
A doua zi, observă că a primit sute de răspunsuri la anunț: „Te rog frumos, ia-o pe a mea!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...