vineri, 13 octombrie 2017

Gânduri în grabă

 

     ... Sau, grabă în gânduri, nu mai știu nici eu. Pentru că sunt foooaaarte ostenită. Mai zilele trecute (chiar nu-mi mai aduc aminte exact când) am zis către cineva că s-a mișcat precum Speedy Gonzales. Pe urmă am realizat cu o ușoară uluire că cei tineri de tot (adică cei ce au jumătate din vârsta mea) poate nici nu au auzit de micuțul, rapidul și, pe vremuri, celebrul șoricel. Iată ce ne spune tanti Wikipedia despre el:
     „Speedy Gonzales (sau Gonzalez), „Cel mai rapid șoricel din întregul Mexic”, este un șoricel din serialul (cu același nume) de desene animate, creat de Warner Brothers, Looney Tunes și Merrie Melodies. Principalele caracteristici ale lui Speedy Gonzales sunt abilitatea sa de a fugi foarte repede și accentul său mexican haios. De obicei el poartă un sombrero galben foarte mare, tricou și pantaloni albi și o eșarfă roșie. A apărut pentru prima dată în anul 1953”.  

     Tot despre Speedy cântă și Pat Boone o foarte veselă melodie intitulată, of course, „Speedy Gonzales”, apărută în 1962. Cât despre irezistibilul accent, m-a distrat enorm o replică a unui tip care vorbea cam ca Speedy, aș zice că dintr-un western, dar nu sunt sigură: „My name is Pedro and I kill everybody for ten pesos. But because you are my friend, I kill you for nothing!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...