marți, 31 mai 2016

Şi alte gânduri...

Imagini pentru furtuna

 De vreo două zile nu a mai plouat pe la noi, deci starea mea sufletească tot cam înnourată (care este asemenea imaginii alăturate) nu mai poate fi pusă pe seama vremii. La mine e hiba. O să continui să redau sfaturile acelea despre cum să poţi gândi pozitiv, poate mă vor ajuta, dar rămân încă la ideea cu frecţia la picior de lemn. Deci:                

2. Afirmații pozitive ( maxime, aforisme, citate motivaționale). Afirmațiile sunt declarații pozitive ale unui rezultat sau obiectiv dorit. Expresiile sunt în general scurte, credibile şi concentrate. Repetarea lor de multe ori deschide în timp noi căi în subconștientul nostru, creând un alt mod de gândire. În cazul nostru, urmărim evident gândirea pozitivă. Citește cu voce tare si cu entuziasm maximele care te motivează şi, în timp, ai sa vezi rezultatele.

 3. Încearcă să creezi descrieri pozitive.Fă-ti un obicei din a crea imagini si povesti optimiste despre tine si cei din jur. Stabilește-ţi un vis si încearcă sa il vizualizezi materializându-se. Gandeşte-te cum te vei simti cand se va transforma in realitate. Încarcă-te cu sentimente pozitive, chiar daca momentan sunt doar la nivel mental. In timp, se vor transforma in realitate. Si, cel mai important, vei incepe sa te obisnuiesti sa gândești pozitiv. 

 4. Înlocuieşte influenţele negative cu cele pozitive. Este important sa identifici factorii externi negativi din viata ta. De exemplu, starea ta de spirit poate fi otrăvită daca esti înconjurat de persoane negative. Daca nu esti suficient de atent, vei incepe sa adopti gândurile lor. Prin urmare, fii atent la influentele negative. Limitează expunerea la aceste gânduri cat mai mult posibil. De asemenea, evita sa discuti planurile tale cu oameni care nu te încurajează si nu iti sustin visurile. In schimb, înconjoară-te cu ganduri si actiuni de la oameni care te motivează. Daca esti demotivat, oamenii din jurul tău te vor face sa te simti mai bine. Energia pozitiva care te va inconjura te va ajuta sa iti îmbunătățești si tu modul de gandire. 

 5. Concentrează-te pe prezent. Concentreaza-te pe lucrurile pe care le ai de facut ACUM. Nu te lăsa împovarat de trecut sau de teama faţă de viitor. Nu poti controla nici trecutul si nici viitorul. Ce poti face însa, este un pas AZI care va duce la realizările uimitoare de maine. Asuma-ţi azi responsabilitatea pentru ce ai / vrei să faci şi acţionează.

(O.K., mai am doi paşi, şi poate că o să încep să gândesc şi eu ceva mai sprinţar, deşi ceea ce am citat mai sus, pe lângă că e o grămadă de truisme, mi se pare cam general, uşor naiv şi fără substanţă. Ei, o să mai caut şi alte sfaturi. Eventual scrise cu punctuaţia adecvată, pentru că nu mai am răbdare să pun, ca să mă exprim metaforic, punctul pe I.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...