sâmbătă, 28 iunie 2014

Gânduri livreşti (V)

    Aşa! Sunt gata să postez continuarea. Fără niciun fel de comentarii, iată următorul fragment:

      „Mă voi gândi la asta mâine!” Ăsta a fost primul gând ce mi-a venit în minte când m-am trezit, nu ştiu peste câte ore, din somnul ăla ca de moarte pe care mi-l produceau medicamentele. De ce îmi păreau cunoscute vorbele astea? E clar, tot nu-mi aminteam nimic despre mine, dar propoziţia asta mi-a fluturat prin cap şi m-a făcut să văd imagini disparate, cum ar fi: eu, citind o carte la gura sobei, miros de cetină şi de cozonac în casă, ah, Crăciunul, în carte era o eroină pe care o văzusem şi în filmul făcut după carte şi mi se zicea adesea că semăn cu ea.                             
    Ştiu, mi-a venit deodată în minte, ştiu cine era personajul, Scarlett O’Hara, din romanul ajuns celebru, şi unicul de altfel, al scriitoarei aceleia din America, Mitchell, şi care se numea „Gone with the wind”, în traducere românească, „Pe aripile vântului”. Şi, în afară de replica asta, îmi aminteam, cam vag, e drept, şi acţiunea romanului, dar mai ales replicile din final ale lui Scarlett şi Rhett: „Rhett, if you go, where shall I go, what shall I do? „Frankly, my dear, I don’t give a damn”.  
      Doamne, mi-am amintit ceva, totuşi, poate e vreo speranţă să-mi revină în minte mai multe din trecutul meu. Eram aşa de fericită că îmi aminteam totuşi ceva, încât am început să plâng cu hohote, sughiţând şi bolborosind. Nu conta că nu ştiam încă cum mă cheamă, ce caut în spital, îmi amintisem ceva! Una din asistente a intrat şi, grăbindu-se spre patul meu, m-a întrebat:
          - Ce-aţi păţit? Aveţi dureri? Vă supără ceva?
         - Nu, nu, nu am nimic, sunt bine. Dar tocmai mi-am reamintit ceva, e un fleac, dar sunt mai mult decât fericită, credeam că am uitat chiar tot...
         - Asta e foarte bine, în câteva zile cred că vă veţi aminti totul, perioada critică s-a dus. Aţi fost lovită serios la cap, în timpul accidentului. Dar se pare că efectele traumei vor trece mai repede decât ne-am aşteptat. O să-l chem imediat pe domnu’ doctor.
         - Nu, nu, nu e nevoie, oricum o să-l văd mai târziu, acum vreau doar să fiu singură, am o groază de lucruri la care vreau să mă gândesc în linişte. Şi, vă rog, fără somnifere în perfuzii, da?
        - O.k., îmi răspunse ea zâmbind, nu mai e nevoie acum de somnifere. Staţi liniştită şi încercaţi să nu vă agitaţi, da? Şi, apropo, numele meu e Larisa şi sper că, în curând, o să mi-l spuneţi pe-al dumneavoastră...
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...