marți, 20 mai 2014

GÂNDURI RELATIVE

  • Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista. (Albert Einstein)
  • Cel ce mărșăluiește vesel în rând cu trupa, deja și-a câștigat disprețul meu. I s-a dat ditamai creierul din greșeală, din moment ce măduva spinării i-ar fi fost de ajuns. (Albert Einstein)
  •    Gândurile mele de astăzi fiind, mărturisesc, înfiorător de neinteresante, am apelat la zicerile lui Einstein (inepuizabile în înțelepciune, adevăr şi... mult umor). Mărturisesc că partea serioasă, (adică teoriile, lucrările sale) a activităţii marelui om de ştiinţă mă depășește cu desăvârșire, îmi siderează complet puținii şi superficialii neuroni cu care mă mai laud. Dar ceea ce spune domnia sa despre viaţă, despre oameni şi sentimente, este, ca să zic aşa, universal valabil. Închei cu o altă părere a lui Eintein, foarte actuală, mereu actuală, cu care îmi permit să fiu de acord, deşi nu sunt departe nici eu, câteodată, de ceea ce numeşte, de la înălţimea geniului său, "minţi mediocre"...
        "Marile spirite s-au lovit mereu de opoziția violentă a minților mediocre. Mintea mediocră este incapabilă să înțeleagă omul care refuză să se supună orbește la prejudecățile convenționale și alege în schimb să își exprime opiniile cu mult curaj și onestitate".

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Gânduri fără niciun chef

    MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...